Și am ajuns la ultimul articol din seria prezentării artiștilor prezenți la Airfield Festival. Astăzi voi scrie despre câteva nume care vor urca pe scena principală a festivalului, care adună nume interesante atât din industria muzicală internațională, cât și din cea românească.

The Skatalites: trupa de ska din Jamaica s-a format încă din 1964, de-a lungul timpului pierzându-și din membrii ei, venind alții noi, astăzi fiind 8. Au 16 albume de studio și 7 live și multe colaborări la activ. În 2014 au avut chiar și într-un turneu de celebrare ai celor 50 de ani de activitate. Cât mă bucur că voi asculta muzică live de la mama ei din Jamaica!!

Blomqvist: abordează deep-house, electro și indie-dance, iar din 2009 talentatul Jan Blomqvist are o trupă care îi poartă numele. Pe 11 iulie a lansat EP-ul Time again, disponibil pe SoundCloud. I-am ascultat mixurile și cel mai mult mi-a plăcut Big jet plane, originala lui Angus Stone fiind una din melodiile mele preferate.

Nôze & Band: s-a fondat în anul 2001 în Franța și abordează muzica electronică. Îmi aduce puțin a Parov Stelar, dar el a apărut în 2004. Au lansat până acum 5 albume și nenumărate EP-uri. You have to dance este una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor și cu siguranță o vor cânta și la Airfield.

Mo’ Horizons: băieții blonzi vin din Hannover cu o combinație de jazz, funk, soul, latino, freestyle. Adică ceva foarte fain! Au lansat până acum 5 albume, dar ei apar foarte mult pe diverse compilații, printre care și Buddha Bar. Muzica lor e foarte fresh, e numai bună să îți începi ziua cu ea și cred că vor fi bine primiți de publicul de la Airfield.

Pe lângă acești artiști, pe scena principală de la Airfield Festival îi mai poți asculta pe Moonlight Breakfast, Fanfare Ciocârlia, COMA, Gus Gus, OCS, Subcarpați și alții. Hai și tu la Airfield Festival, eveniment care se desfășoară în perioada 30 iulie – 2 august, pe Aerodromul Măgura de lângă Sibiu! Mai poți lua bilete întregi la prețul de 219 lei (pre-sale) sau de o zi la 70 lei.