Mai sunt câteva zile până la Airfield și încep să mă gândesc cum îmi fac programul să ajung la toți artiștii pe care vreau să îi văd. Deși vreau să văd nume, precum Golan sau Alexandrina, am ales să prezint din line up-ul scenei Airfield câțiva artiști pe care i-am descoperit cu ocazia acestui festival.

Matze: spre rușinea mea, Matze, pe numele său adevărat Cristian Stanciu, se află pe scena muzicii electronice din România încă din anii ’90. Alături de Dj Vasile, realizează emisiunea Zona Liberă de la Radio Guerrilla. Acesta nu a lansat nici un album oficial, dar există câteva demo-uri. Mai găsești câteva melodii și pe Youtube, iar din ce am găsit, Prima găină cosmonaut îmi place cel mai mult.

Loungerie II: s-a apărut în 2011 și este formată din 5 oameni care ne vor delecta cu un jazz combinat cu electronică experimentală și puțin psych-indie. Ceea ce sună foarte bine. Trupa a lansat până acum un EP și un album. Muzica lor te bagă în transă, sunt curioasă cum e atmosfera de concert. Din ce am ascultat, îmi place Devaro, melodia care dă și numele albumului.

Satellites: trupa vine din Cluj Napoca și este formată din 2 băieți, Cosmin Hosz și Dorin Marcu (Diamonds Are Forever), abordând stilul noise-pop. Nu găsesc prea multe informații despre ei, dar au lansat melodia de mai jos chiar luna aceasta.

Karpov not Kasparov: avem un oriental-electro-clash al anilor ’80 adus de doi români, Valeriu Borcoș și Eduard Gabia. Proiectul lor a început în anul 2009 și, evident, sunt mult mai apreciați în afara țării, în prezent ei aflându-se și în turneu de promovare al unui vinyl. Mă duce cu gândul la trupa Steaua de Mare a lui Andrei Dinescu, dar nu este atât de orientală muzica celor de la Karpov not Kasparov. Abia aștept să îi aud live. M-a prins Choose Your Color Gipsy Dark.

Din câte am observat pe scena numită Airfield se promovează muzica românească și asta nu poate decât să mă bucure. De asemenea, mă bucur că am mai descoperit câteva proiecte de urmărit și ascultat. Hai și tu la Airfield Festival, eveniment care se desfășoară în perioada 30 iulie – 2 august, pe Aerodromul Măgura de lângă Sibiu! Mai poți lua bilete întregi la prețul de 219 lei (pre-sale) sau de o zi la 70 lei.