Spuneam acum câteva săptămâni pe Facebook că mă bucură faptul că jucătoarele de fotbal ”nu uită de unde au plecat” și încearcă să promoveze fotbalul feminin în comunitatea din care provin. După ce Laura Rus a organizat anul trecut un turneu de fotbal feminin la Bocșa, anul acesta Andy Herczeg a organizat un turneu la Luduș, județul Mureș.

Andy Herczeg, în vârstă de 23 de ani, este jucătoare de națională, a debutat la 15 ani și 6 luni la senioare și a fost componenta echipei U19 calificată la Campionatul European din 2012. A jucat la Târgu Mureș, CFR Timișoara, Oțelul Galați, MTK Hungária (Ungaria) și Töcksfors IF (Suedia). Săptămânile trecute a fost aleasă cel mai bun mijlocaș din campionatul Division 1 al Suediei.

Pe 3 decembrie, la Sala Sporturilor din Luduș, s-a desfășurat Cupa „Herczeg Andy”, organizată de Andy Herczeg în colaborare cu Clubul Sportiv Mureşul Luduş, Primăria oraşului Luduş şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Mureş, având patru echipe la start: ASA Târgu Mureș, Ladies Târgu Mureș, Olimpia Cluj și Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduș. După un meci demonstrativ între fostele componente ale echipei City’us Târgu Mureș și Liceul Tehnologic nr. 1, a început competiția propriu-zisă, la finalul căreia Olimpia Cluj a ridicat trofeul. Pe locul doi s-a clasat ASA Târgu Mureș, urmată de Ladies Târgu Mureș și Liceul Tehnologic nr. 1.

De asemenea, la finalul turneului s-au acordat și premii individuale, după cum urmează:

Cea mai bună portăriță: Lászlo Iulia (Ladies Tg. Mureș)

Cea mai bună jucătoare a turneului: Barabási Kinga (Asa Tg. Mureș)

Golgeterul competiției: Adina Giurgiu (Olimpia Cluj)

„A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere, chiar s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. Mă bucur că am organizat acest turneu, la care au participat și cele mai bune jucătoare ale momentului, având scopul de a promova fotbalul feminin în România, și chiar dorința de a dezvolta fotbalul feminin în orașul meu natal, Luduș. Cu siguranță îmi doresc să reușesc organizarea și ediției a doua anul următor cu și mai multe echipe participante și mai mulți susținători al acestui fenomen” a declarat Andy Herczeg.

Foto: Evenimente Ludușene