În perioada 28-30 iulie 2017 se desfășoară ediția a cincea a Balaton Cup, la Balatonfüred în Ungaria. România se află la a treia participare, prima oară în 2014, apoi în 2016. La ambele participări, naționala a ajuns în finală, dar a pierdut în fața Slovaciei (5-4 după lovituri de departajare), respectiv în fața Belarusului (5-2). România anul acesta va merge cu naționala B, pentru a testa mai multe jucătoare din campionatul intern.

La această ediție echipele participante sunt aceleași ca cele de anul trecut: gazda Ungaria, Belarus, România și Serbia. Dacă anul trecut au jucat împreună finala, anul acesta România va deschide turneul în semifinala cu Belarus.

Și anul trecut selecționerul Mirel Albon a testat jucătoare la Balaton Cup, ele confirmând că merită să fie convocate în continuare.

Anul trecut în meciul cu Serbia am jucat cu multe din jucătoarele care au jucat în meciurile din preliminarii, dar în meciul cu Belarus am încercat multe jucătoare noi. La meciul acela a jucat prima oară Lidia Havriștiuc, care a fost o confirmare și a jucat în meciurile următoare din preliminarii, Brigitta Gődér și Cristina Carp, care nu au mai pierdut nicio convocare. A jucat și Isabelle Mihail, care se anunță o mare promisiune, dar s-a accidentat apoi în Polonia în Champions League. Sperăm ca din octombrie să putem conta pe ea. Au fost câștiguri reale și sper să se întâmple același lucru și acum” spune Mirel Albon.

Alături de junioare, vor fi prezente în lot și jucătoare experimentate.

Vor fi prezente Andreea Părăluță, Brigitta Gődér, Andreea Corduneanu. Mai sunt câteva jucătoare senioare pe care dorim să le vedem și cărora, pe urmă, dorim să le facem recomandări, astfel încât nivelul lor de joc să crească. Noi ne-am bazat pe 14-15 jucătoare în toate campaniile de calificare și dorim să creștem numărul jucătoarelor pe care ne putem baza mereu și care pot juca la un asemenea nivel. În ceea ce privește junioarele, sunt câteva pe care am dorit să le vedem, să le testăm, să le câștigăm, să aibă bucuria și plăcerea de a juca la echipa națională, motivația să fie o prezență constantă. Noi avem două scopuri prin acest lucru: să le creștem valoarea individuală și să se întoarcă la cluburi cu o mentalitate orientată spre performanță, iar la cluburi să crească nivelul calitativ al antrenamentelor și al jocului.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon pentru Balaton Cup

Portari: Andreea Părăluță (Atlético Madrid, Spania), Linda Kajtar (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Fundași: Andreea Corduneanu (DVTK, Ungaria), Brigitta Gődér (ETO Győr), Barbara Bartalis (Töcksfors IF, Suedia), Geréd Erika (Vasas Femina), Anca Nina (Navobi Iași), Kinga Barabási (ASA Târgu Mureș)

Mijlocași: Nicole Piperea (New York Soccer Club, SUA), Andrea Herczeg (Töcksfors IF, Suedia), Maria Neacșu (CSS Târgoviște), Mădălina Boroș (ASA Târgu Mureș), Claudia Bistrian (CFR Timișoara), Elena Răduc (Navobi Iași), Iulia Săvescu (Universitatea Alexandria)

Atacanți: Iuliana Obreja (Real Craiova), Ana-Maria Boldeiu (Universitatea Alexandria), Alice Cociuba (CS Ineu)

La fel ca și anul trecut, voi relata de la fața locului. 🙂