Credeam că nu mă mai pot surprinde melodiile oribile, dar săptămâna aceasta avem câteva…mie mi-ar fi rușine.

Betty Stroe & Wilmark – Amala: nu știam că Wilmark și cântă. Dacă pot să îi spun cântat. Mai are o bombă scoasă prin 2009. Era mai bine dacă rămânea la dansat. Piesa asta e atât de oribilă, încât le cuprinde pe toate oribile de anul acesta. Versurile sunt stupide, iar clipul este de o penibilitate cruntă. Dacă uneori rămân fără cuvinte de cât de frumoase sunt unele melodii, acum rămân de cât de penibilă e asta.

Yssa – Tu și eu: cred că textierii din ziua de azi se inspiră din oracolele din copilărie. Doar că atunci nu știau ce e hashtag-ul. Iar instrumentalul așa…manelistic. Next.

Theo Rose – Noi știm: Doamne, ce versuri! Eu nu îmi pot imagina cum poate cineva cânta așa ceva. „Aud ce gândești, de ce te mai ferești/Mă uit în mintea ta și te văd așa cum ești/Tu ești din București, eu din alt București/ Nici când mă ții de mână tu n-ai cum să mă găsești” etc etc. Și, din nou, un instrumental oribil.

Lorena ft. Hevito – Uh La La: să zicem că melodia asta e mai bună decât anterioara lansată de Hevito, dar tot nu e ceva ieșit din comun.

Antidot ft. Ella G – În lipsa ta: încă o melodie al cărei stil a expirat prin 2006, mă refer la stilul de a cânta al lui Antidot. Serios, piese de genu’ se ascultau când eram eu a 9-a și a 10-a.

SEEYA ft. Sanchez D.I.N.A.M.I.T.A. – Muy loco: partea de instrumental de după refren mă trimite cu gândul la o manea auzită la banchetul de la facultate. Nu știu cine, ce și cum, dar era sigur o manea. Altfel, o piesă latino ok. Nu pe gustul meu, dar clar e mai ok decât cea a lui Wilmark.

Serena ft. F. Charm – Cupidon: deja îmi era dor de F. Charm. Voiam să scriu că surprinzător, melodia este mai bună decât toate celelalte interpretate sau doar compuse de el, dar am ajuns la versuri de genul „Ți-ai ales prost meseria/ Că nu ești Toreador,/Nu te pune cu un taur,/Domnule Săgetător!”. Și instrumentalul pornise bine, dar are câteva părți de care se putea lipsi.

Karym ft. Adrian Țuțu – Nu vrei: melodia este una sensibilă, inspirată din viața lui Karym. Țuțu însă strică piesa, la fel cum Cortes a stricat piesa lui Adi Cristescu de săptămâna trecută. Noroc că are doar o strofă.

Durty Knob – Colega știe: Instrumentalul este genial, iar videoclipul provocator. Dar dacă asculți fără să te uiți la clip, singurul vers al piesei „Colega știe coregrafie, lecție de anatomie” nu are sens deloc. Decât dacă ai imaginația foarte bogată și ai propriul clip în minte.

J – O scrisoare: unele părți din clip îmi amintesc de Zbor cu parapanta. În rest, melodia e puțin plictisitoare, iar spre final, în loc să repete refrenul de nu știu câte ori, mai bine băga încă o strofă. Melodia e frumoasă, scrisoare către cineva, dar ideea e fumată deja.

Otilia – Diamante: eu credeam că e în română, dar Otilia s-a întors la spaniolă. Melodiile ei sună aproape la fel, doar versurile se mai schimbă. Dar cu piese de genul a avut mega-hituri internaționale, deci într-un fel e logic să meargă pe aceeași linie, deși am vrea și altceva de la ea. Bine, nu că ar avea voce. Live aici, playback minunat aici. Ambele în Piața Mare a Sibiului.

Anastasia – Nu oferi: ea a fost în backing vocals la Vanotek la Eurovision. Muzica e semnată de Mahia Beldo, Vescan e cu versurile. Melodia nu e cea mai rea, dar nu are un ceva care să te prindă și să dai replay. Cel puțin pentru mine nu are. Stilul ei de a cânta strofele e puțin agresiv și nu se pupă cu restul. Dar e bunicică.

Taxi și prietenii – Despre smerenie: melodia mi-a părut simpatică. Nu mă așteptam să pornească tot acest război în online. Spun doar că sunt de acord cu mesajul piesei. Și că am râs la această scrisoare deschisă către trupa Taxi și către România.

FREIA – I’m Alright: a doua melodie a acestui proiect, care sună la fel de bine ca și prima. Îți rămâne în minte ritmul. Doar că are clip mai slab.

Alexandra Ungureanu – Nopți și zile: Alexandra este una din vocile României prezente pe piață de mulți ani. Melodia este frumoasă, cu un sound chill, dar parcă îi lipsește un moment de explozie. Clipul este filmat în SUA și îți dă un dor de ducă văzând peisajele.

Anda Dimitriu ft. Spike – O parte din mine: despre ea am scris mai pe larg în ziua lansării.

Liviu Teodorescu – Gelos: lansarea melodiei marchează și startul pe cont propriu al lui Liviu, el având propriul label, LiTe Music. Îmi place din ce în ce mai mult de băiatul ăsta. Se simte că e doar mâna lui la producție, fără Moga și alții. Clip simplu, dar superb, în regia lui TrandaFilm, și coregrafia lui Pyciu Est. Îmi place că nu are dansatori în clip, Liviu transpune toată piesa, transmite toată emoția. Foarte bună piesa și continuă șirul de succes cu Târziu și Dor de ea.

Bonusul de săptămâna aceasta vine de la Sigala ft. John Newman & Nile Rodgers – Give Me Your Love, dar și un live de la Hurts din turneul de promovare al albumului Surrender.