După o săptămână anterioară cu destul de puține melodii, zilele acestea a crescut cantitatea, dar din păcate, calitatea nu a crescut proporțional. Să vedem despre ce vorbim.

Corina – Neprevăzut: de când am văzut teaser-ul, m-am gândit direct la clipul melodiei Halo a lui Beyonce. Și așa a fost tot clipul, care se dorește a fi de fapt un manifest pentru dragostea universală. Mi se pare că seamănă destul de mult, doar că atât melodia, cât și clipul lui Beyonce sunt frumoase, iar melodia Corinei e doar așa, ca să fie. Versurile par a fi luate din oracolul fetelor de generală. Dacă ea promovează #dragosteanuareculoare, cred că Randi putea să compună niște versuri mai ok, nu ”A fost ca niciodată, un băiat și o fată/Nepotriviți, așa spuneau/Ea era rușinoasă, el cel mai bun din clasă/Minus și plus se atrăgeau/În filmul ăsta de iubire, al ei/Voiau o despărțire, ai lui/O vedeau o amintire, toți voiau un final.” Instrumentalul nu e rău, nu e deloc balcanic, dar nu reușește să repare melodia.

Cezar ft. Tamy – Te voi aștepta: melodia nu e chiar cea mai rea, dar nu iese cu nimic în evidență. Nici cu versuri, nici cu instrumental, e același sirop românesc. Nu știu cine sunt cei doi, așa că vreau să aud o variantă live ca să mă pronunț în ceea ce privește vocile.

Phelipe ft. Dj Bonny – My Love:  e în stilul anilor 2008  – 2009 când toți aveau DJ în nume și toate melodiile erau la fel cu ceva trompetă pe instrumental. Nu că acum nu ar suna la fel toate, dar s-a schimbat instrumentalul de atunci. Va rămâne pierdută pe YouTube, pentru că nu iese în evidență, e puțin expirată.

Sonny Flame – În sufletul gol: aoleu…mă strâmb acum. Cred că Sonny Flame a cântat manele într-o altă viață. Toate melodiile lui sunt așa mai…manelistice. Iar la versuri mai bine mă abțin…. Clipul credeam că va fi mai fain, dar nu m-a impresionat deloc.

Ștefan Bănică Jr. – Când nu vezi: m-a surprins melodia pentru că nu e deloc stilul lui de până acum. Este o baladă frumoasă, nu e pe gustul meu, dar e ok. Sunt curioasă cum va prinde melodia, deoarece având alt stil, are un public mai larg. Versurile sunt bune, nu sunt de oracol, melodia fiind o metaforă pentru acea starea „când nu esti conștient, când nu ești conectat în mod real la ceea ce ți se întamplă în viața ta, poți pierde un tren pe care să nu-l mai întâlnești apoi niciodată”, după cum spune Ștefan Bănică Jr. Melodia e în exclusivitate pe Zonga, deci trebuie să ai cont ca să o asculți.

TWO ft. Mellina – You and I: este variantă în limba engleză a melodiei Vinovat. Băieții ăștia doi nu au voce, nici măcar în studio, unde vorba aia..orice mimoză are. Melodia nu ar suna deloc rău, dacă Mihai și Sorin ar cânta bine, iar Mellina cântă atât de puțin încât nu poate repara melodia de una singură.

Anna Lesko ft. Matteo – Aruncă-mă: mda…în România melodiile ăstea fierbinți prind cel mai bine. Dar ar putea fi mai cu bun gust, să zic așa, nu cu versuri atât de idioate. Dar în fine..Clipul cu cei doi vopsiți în argintiu și auriu seamănă cu ceva, dar nu îmi amintesc dacă era reclamă pentru un produs sau videoclip muzical. 

Kaira ft. Elena – Mirror: Kazibo, ce facem aici? Ce-i asta? Da, toată lumea își face selfie-uri, dar chiar trebuie și o melodie cu un clip penibil? Nu știu de ce, dar după ce am ascultat-o, mi-am amintit de Serebro – Mi Mi Mi.

Mandinga ft. Shift – Când va fi mai rău (așa să ne fie): melodia îți poate da o stare de bine, dacă îți place genul. Dar cred că fără Shift ar fi sunat mult mai bine pentru că s-au combinat stilurile și a ieșit o salată. E prea mult Shift baby și devine enervant la un moment dat, pentru că în toate melodiile face la fel.

What’s UP – Piesa mea de dor: folosește elemente din folclor și sună bine. Muzica lui What’s UP nu este deloc genul meu , dar în ultima vreme îmi place ce face. Nu am melodiile lui pe repeat, dar admir că evoluează. Piesa mea de dor este continuarea super hitului Taxi, produs tot de Marius Moga.

MGee x EnerGIA x Gani x Dj Undoo – Haos fin: sincer, sună mult mai bine decât mă așteptam. Nu mi-a plăcut deloc ce au lansat anul trecut și credeam că va fi la fel. Dar am ascultat piesa asta mai mult decât aș fi crezut, ajută mult și instrumentalul, nu neapărat versurile. Dar sună fin haosul.

DODDY – Ultimul tău show: melodie lansată de vreo două ore. Instrumentalul sună bine de tot, dar versurile lasă de dorit.

Vunk – Iubește-mă de tot: probabil una dintre cele mai frumoase sau chiar cea mai frumoasă melodie a primăverii vine cu un clip filmat la Veneția, în timpul Carnavalului. Acesta urmărește povestea unui cuplu de fete (Corina, ce ziceai de subiect controversat?), dar este realizat cu foarte mult un bun simț. Cât despre melodie, da, este sirop. Dar este cu totul altceva față de alte siropuri românești. Versurile nu sunt de oracol, nu sunt scrise pentru puștani. Trupa Vunk este de urmărit, fac lucruri frumoase și se pregătesc de lansarea unui nou album.

Carla’s Dreams – Aripile: probabil cea mai ascultată melodie a săptămânii. Îmi place rețeta: lansezi o melodie, mergi la Radio Zu și mai cânți în premieră o melodie în lucru. Are succes, iar fanii așteaptă. Așa s-a procedat și cu Sub pielea mea (cântată în toamnă după Te rog) și cu Aripile. Doar că acum a venit la doar 3 săptămâni de la succesul cu Sub pielea mea #eroina, cu un clip la fel de fain regizat de același Roman Burlaca. Carla’s Dreams lansează hit după hit,  înregistrează milioane de vizualizări pe YouTube, se difuzează la radio toate cele trei melodii în momentul de față, iar eu spun că e un candidat serios pentru artistul anului.

Săptămâna aceasta vin cu două bonusuri: primul este un cover frumos făcut de Feli pentru La Bohemia, iar al doilea este clipul lui Armin van Buuren pentru Heading Up High, în colaborare cu Kensington (melodia e din octombrie, dar clipul e lansat zilele trecute).