Se pare că numărul melodiilor lansate de artiștii români crește cu fiecare săptămână, iar astăzi avem în meniu și trei dintre cele mai apreciate artiste la noi în țară.

Karie ft. C.I.A. – Noapte bună: în trecut mi-au plăcut și câteva melodii lansate de Karie, dar și de băieții de la C.I.A., dar melodia asta nu mă prinde absolut deloc. Instrumentalul e bunicel, dar versurile sunt tipice băiețașilor de cartier. Dezamăgitor.

Stephany – Un nou început: fata are 16 ani, iar melodia este inspirată din viața ei, cică. Numele ei nu apare nici la versuri, nici la muzică. Hmm..cum se compun melodiile inspirate din viața artistului dacă el nu apare nicăieri? Trecând peste acest lucru, melodia nu iese cu nimic în evidență. Nici cu versuri, nici cu instrumental. Se va pierde pe canalul Red Clover, așa cum s-a întâmplat și cu melodia anterioară.

Eric Zatt – Hai să ne iubim: partea de instrumental de după refren seamănă cu De ce mă minți din copilărie :)) încă o melodie doar așa ca să fie. Ce-i cu versurile ăstea?! Hai să ne iubim, bem vin, poate ne revenim….?!

Bibanu MixXL – Forță: aceeași rețetă ca a lui Karie? Paranghelie, forță și cam atât. Bibanule, ia ochelarii lui Reckaze, dacă tot ai nevoie să te plimbi cu ei în club! 🙂

Alex Velea X Micutzu – Bani pe tine: băieții ăștia dau din lac în puț cu versurile pe care le compun… Micutzule, ți-a făcut maică-ta sarmale?  Serios, fraților? Am citit cum că ar fi un pamflet, dar la ce melodii are Velea mă aștept la orice din partea lui.

Mario Fresh – Iartă-mă: la cum pornise clipul, eu credeam că îi cere iertare surioarei lui că i-a stricat vreo jucărie. Mă bagă în ceață. Versurile sunt compuse de Velea, mai bune decât cele ale melodiei de mai sus, dar nu mă dau deloc pe spate. Însă Mario Fresh are ca public țintă tinerii de vârsta lui, deci melodia e ok pentru liceeni.

Claudia Pavel ft. Dante Thomas – A Guy Like You: Claudia se chinuie de ceva vreme să revină cu o melodie care să o readucă în atenția publicului. Încă o dată eșuează. Instrumentalul seamănă cu Dream About My Face și nu are nimic cu care să iasă în evidență. A încercat combinația de succes a INNEI, doar că J Balvin sau Daddy Yankee nu se compară cu Dante Thomas.

Manuel Riva & Eneli – Mhm Mhm: fără supărare, dar așa pot scoate și eu melodii. Aha aha aha pe refren și scot piesa. Intrumental tipic Manuel Riva, nu cred că va avea prea mare succes.

Ramona Nerra – My Heart Is Still Winning: melodia a fost compusă pentru Eurovision, dar nu a intrat în semifinală. Cum?!?! În comparație cu destule melodii care au intrat, melodia asta e foarte bună. Are ritm, fata are voce, a participat la Vocea Germaniei…ce altceva mai trebuie? E melodia asta mai slabă decât cover-ul după ABBA?! Nu zic că e cea mai bună melodie din istorie, dar merita un loc în semifinală. 

Antonia – Greșesc: îmi place mai mult decât Dream About My Face, poate pentru că nu am mai auzit-o de foarte multă vreme cântând în română. Clipul este unul simplu, fără goliciune și alte cele. Nu cred că va fi hit, însă are un instrumental decent, iar versurile sunt mult mai bune decât cele lansate săptămâna aceasta. Cred că Antonia se cam chinuie să lanseze un nou hit (ultimul a fost Chica Loca), dar deocamdată îi merge bine și așa.

Andra – Iubirea schimbă tot: dă din nou lovitura cu o melodie în limba română, dar cu o baladă de această dată. Sună foarte bine și live, dar nu mai trebuie să ne dovedească faptul că e printre cele mai bune voci din România. Eu simt o creștere de calitate atât la versuri, cât și la sound. Poate se datorează lipsei lui Moga? 🙂

Liviu Teodorescu – Dor de ea: melodia este în exclusivitate pe Zonga, deci ai nevoie de cont ca să o asculți. Pare a fi o continuare a piesei Târziu, adică și-a revenit, are o altă relație, dar nu poate să o uite pe ea. Oare merge pe rețeta de despărțire a  lui Keo? Melodia sună bine și se simte că e compusă de Liviu. La fel ca și la piesa Târziu, se simte calitatea, ceea ce lipsea la cele compuse de Moga.

Vița de Vie – Inimi surde: melodia este frumoasă, dar am nevoie de o anumită stare ca să o pot asculta. Nu e genul de piesă pe care aș asculta-o zilnic.

TRAVKA – În aer: la fel ca și la Vița de Vie, este frumoasă, poate mai pe gustul meu, dar tot e nevoie de o stare din cauza încărcăturii pe care o are muzica rock.

Fameless – For The Love Of God: Tibi face treabă foarte bună după Vocea României. Melodia asta sună bine de tot și mi-a depășit așteptările. Adică eu credeam că va fi mai heavy metal, dar m-a surprins plăcut. Clar intră în playlist melodia asta pentru că e printre cele care îți dau speranță că se mai poate face muzică de calitate în România.

ADDA – Dragă inimă: Stephany, acestea sunt versuri inspirate din viața proprie și scrise din suflet! 🙂 Îmi place foarte mult cum sună melodia asta, în special pe refren. ADDA a recunoscut deja că este fata plângăcioasă, deci nu trebuie să ne mirăm că melodiile ei continuă pe același drum. Îmi place de ADDA pentru că nu este ca artistele mimoze din România și niciodaă nu a lansat melodii doar așa ca să mai bifeze una. Mereu scoate ceva de calitate și asta e de apreciat.

Afgo & Liviu Hodor feat. Jack Hawitt – Lost without you: cât de bine sună melodia asta!!! Nu zici că e și mâna lui Liviu Hodor…e atât de internațională. Piesa asta poate să ajungă sus în topurile de afară dacă e licențiată. Sunt foarte curioasă cum va evolua la noi în țară. 

Bonusul de săptămâna aceasta este puțin mai vechi. Am descoperit melodia zilele trecute.