Selfie – Briliant: Cu greu am rezistat să ascult melodia asta până la capăt. În primul rând, fetele te zgârie pe creier cu vocile lor, mai ales cea roșie în cap. În al doilea rând, instrumentalul e oribil. Numele trupei e stupid. Eu nu le dau mai mult de 1 an de existență. Nu vreau să îmi imaginez că ele ar fi modelul adolescentelor peste ceva timp.

Andreea Bănică ft. GEØRGE – Rain in July: așa cum din instrumental îți dai seama ce piese sunt compuse de Matteo, mai nou se întâmplă și la George. Seamănă un pic prea mult cu Parfum de jar. Clipul pare scos dintr-o comedie tipică americană, în care studenții urmăresc tipe care fac sport. Dar melodia are toate ingredientele necesare succesului în România: versuri ușoare, instrumental puțin manelizat și, evident, fete semi-goale în clip. 

Speak ft. Max Kissaru – Tequila: acum 3 săptămâni lăudam melodia lui Speak, Vocile din capul meu, iar acum…..acum a lansat asta. E nașpa.

Katerina – Remember: este produsă de Deepside Deejays și nu iese cu nimic în evidență. Mai știi cum România a dat lovitura prin 2009 – 2010 și apăreau peste noapte DJ X și Deejay Y cu piese care sunau la fel, dar care înnebuneau europenii? Ei bine, melodia asta e ca o ciorbă reîncălzită de nenumărate ori. Stilul e puțin cam expirat, nu mai e modern, nu mai rupe cluburile. Eu zic că n-are șanse.

Sandra N – N-am băut nimic: Delia era beată, Jo dădea mesaje la 4 dimineața, iar Sandra rupe trendul și nu bea, dar îi dă mesaj pentru că vrea să îl vadă. Melodia nu mi se pare cine știe ce, dar va avea succes.

Alarma – Young and Free: este single-ul de lansare al acestor copii. Pe bune, sunt niște copii. Nu au intrat la pubertate. Vreau să îi aud live, cântând la instrumente. Mi se pare puțin cam exagerată treaba cu lansarea acestui produs muzical. Sunt efectiv niște copii. Și nu sunt carismatici, precum Ristei la începuturi. Ăla micu de la tobe cred că nici a 5-a nu e, iar chitariștii par puși acolo de decor. Solistul pare să facă toată treaba și se mai bagă fata pe alocuri. În ceea ce privește melodia, e ok pentru ei, pentru vârsta lor. Să vedem cât îi ține.

DJ Sava ft. Faydee – Love in Dubai: știm deja că iese hit unde e mâna lui Sava. Melodia e ok, e de vară, comercială etc. Daaar clipul. Clipul e bombă. Deci melodia se numește Love in Dubai, iar protagoniștii sunt prin Constanța, dacă privim clipul cu atenție. Nici Sava, nici Faydee nu sunt puși pe lângă vreun obiectiv al Dubaiului, plaja pe care sunt ei e de pe la Marea Neagră. La 0:33 vedem o căsuță din lemn, iar în Dubai nu e așa ceva. Faydee se plimbă în port, unde e plin cu steagurile României, iar la 2:10 scrie pe barcă „ROU – 034 – MG”. Dar s-au filmat câteva cadre cu cele mai importante obiective ale Dubaiului. Sau au fost preluate. Sau au fost luate de pe stock. Oricum ar fi, deși la prima vedere clipul pare filmat în Dubai, acesta nu e. Dar și Cristina Spătar ne cheamă în Marbella, iar ea e în Mamaia, deci e ok.

Holograf – Mafia: băieții au relansat o melodie scrisă în 1993. Este o piesă neobișnuită pentru fanii care iubesc melodiile lansate în ultimii ani, precum De câte ori să te iubesc, Cât de departe etc. Dar este o piesă cu un mesaj actual, mafia e-n tot și-n toate.

Bibanu MixXl – Tu: Bibanu abordează ceva diferit de data asta, atât pe partea de instrumental, cât și pe partea de versuri. E prietenos, nu atacă. Sună bine. Păcat că a anunțat că se retrage la sfârșitul anului.

Bere Gratis – Daria: mi se pare că băieții schimbă puțin stilul față de melodiile lansate până acum. Are ceva elemente de deep house, apoi intră acel ooo de cântat la concerte cu fanii. Versuri nu sunt prea multe, cum au zis și ei, e un cântecel. Dar sună bine. Clipul e filmat prin Dobrogea, unde Daria se plimbă visătoare cum e ea.

Otherside – Blowback: piesa e tot așa chill, cum ne-a obișnuit deja trupa și sună la fel de bine ca tot ce au lansat până acum. Este una din trupele pe care abia aștept să le ascult la Airfield Festival.

Andia – Lost: îmi place mult clipul, dar cred că a venit cu întârziere pentru că suntem în mai și lumea merge deja la mare, iar Andia stă în zăpadă. Dar piesa sună bine de tot, e foarte internațională. Deși e aceeași echipă la producție, e o schimbare incredibilă față de melodia anterioară. Lost e internațională, iar Sabes Tu e în oala de muzică românească obișnuită.

Sasha Lopez ft. Ale Blake – Universe: ce îmi place piesa asta că e mai deep house. M-a luat total prin surprindere, nu mă așteptam. Melodia asta ar avea mega succes în străinătate, sper să fie licențiată. În România nu o văd ca fiind apreciată de marea masă.

FREIA ft. Quba – Wake Up: rămânem pe chilleală cu FREIA, proiectul de care am tot scris în ultimele săptămâni. Sună la fel de internațional ca tot ce a scos până acum și sunt curioasă ce mai urmează.

Cristina Bălan – Unbreakable: după ce a lansat melodia în exclusivitate pe Deezer, Cristina a lansat și videoclipul. Unul pe măsura piesei. Despre piesă am scris mai multe aici, în ziua lansării.

Carla’s Dreams – Acele: surpriza săptămânii. În ziua în care Carla’s a lansat albumul NGOC, a lansat și un single extras de pe următorul. Tot ce fac acești moldoveni este frumos. Versuri superbe, e poezie pură, dar modernă, cât să placă publicului. Muzica este altfel decât cea cu care suntem obișnuiți pe radio, dar Carla’s scoate hituri pe bandă rulantă. Iar clipul este marca Roman Burlaca. Dacă anul trecut a fost anul Deliei, s-ar putea ca anul acesta să fie anul Carla’s Dreams. Cât despre albumul NGOC, acesta este unul foarte bun. Și mă bucur că au inclus și melodii mai vechi, cunoscute în Moldova, dar nu și în România.

Bonusul de săptămâna aceasta vine de la Mike Posner cu Buried in Detroit.