Bibanu MixXl ft. Criss Blaziny – Explicații: încep cu ea pentru că a apărut duminica trecută, după ce terminasem deja retrospectiva. Instrumental bun, versuri la fel, adevărate. Dar cred că putea fi mai bine gândit clipul. E low cost, dar Blaziny are câteva clipuri faine și low cost.

Roberta – Wut, wut: mi-am dat ochii peste cap din primele secunde. Instrumentalul seamănă cu cel al ultimelor melodii semnate de Matteo. Melodia este una care ar putea să prindă la publicul român, versurile nu sunt greu de reținut, avem stil puțin manelizat, iar fetele sunt mai dezbrăcate. Dar deocamdată stă pe loc.

XOXO – În grija ta: Candy reloaded? Andre? ASIA? Blondy? Toate combinate? Îmi amintesc de copilărie, când toată vacanța de vară TV-ul stătea pe Atomic și dansam cu sora mea pe melodiile acestor trupe. Nu judeca pentru că și ție îți plăceau melodiile lor! Oare copiii din ziua de azi mai fac asta? Revenind la XOXO, piesa sună muuuult mai bine decât anterioara. Nu știu cine a compus-o pe aceea, dar acum e semnătura lui Adrian Sînă. Pentru grupul lor țintă, școala generală, poate și liceu, piesa e ok. Au și coregrafie fetele, din nou o combinație între toate trupele enumerate mai sus.

Paraziții – Poliția trece: nu pot să zic decât că băieții au rămas la același nivel. Dezamăgitor.

Hellen – Fire: Hmmm..unde am mai auzit instrumentalul acesta? Urcă și coboară a lui Shift. 95%. Puțin remixat. Bravo Laura Bălan de la muzică, bună compoziție. Știi să furi. Piesa ar fi fost ok, are iz internațional, dar dacă furi..strici tot.

VH2, Anda Adam, What’s Up & Alina Eremia – Să înceapă gălăgia!: Dacă a scos Cat Music un imn, trebuia și Roton sau cum? Nu e genul de imn pe care să îl auzi pe stadioane. E prea Moga și What’s Up și e prea complicat de cântat. În schimb, Eu sunt 12 e mult mai ușor de reținut. Ascultând-o, chiar îi vezi pe suporteri sărind și cântând. 

DJ Rynno & Sylvia – De neînlocuit: combinația aceasta mereu a fost una de succes, încă de la începuturi. Și melodia anterioară a avut succes, mai mult ca sigur va avea și aceasta. Melodia e ok, nu e genul meu, dar e ok.

DJ Project ft. Ela Rose – Sevraj: Băieții au același stil inconfundabil și de succes, indiferent de solistă. După perioade cu Adela Popescu și Giulia, ei revin cu Ela Rose și pare a fi o colaborare bună.

Lidia Buble ft. Adrian Sînă – Mă cerți: aoooleu. Cât sirop fals în videoclipul ăsta. Unele clipuri sunt atât de bune pentru că vezi naturalețe. Aici vezi o relație din aia perfectă, dar foarte falsă. Și pe Lidia printre pungi de gunoi mov. Cadrul acela zici că e filmat după ce s-a aruncat într-un container. Și mi-e milă de cățelus, l-au îmbrăcat în roz… Evident, clipul atinge curând milionul și este noul hit. Iar versurile…sirop maxim. Cu un refren foooaaarte complex: Mă cerți, mă cerți, mă cerți, tu ceartă-mă că eu te iert. De fapt, versurile lui Adrian Sînă sunt mereu atât de complexe. Dar necomplexitatea aceasta îi asigură mereu hituri, deci….

Annes ft. JerryCo – Ți-ai dorit alta: cred că mă așteptam la mai mult de la piesa asta. Dar m-a lămurit cu versul „Ți-ai dorit alta cu blugii mai rupți”. Nu cred că blugii rupți sunt un criteriu de alegere a persoanei cu care să formezi un cuplu, dar ok..trecem peste că e Geørge, ex. Jorge la versuri și cu asta am zis tot. Nici măcar intervenția lui JerryCo nu salvează melodia. Cel puțin pentru mine. Bine, asta e strict părerea mea, că altora li se pare super tare.

Puya ft. Anastasia – Mâine e o nouă zi: săptămâna anterioară Anastasia lansase Nu oferi, iar vocea ei suna ok. Piesa era produsă de Mahia Beldo. Acum, la producție se află Dorian Oswin și Mihai Gruia, iar vocea Anastasiei mi se pare cam lucrată. Nu știu de ce, dar zici că piesele sunt cântate de persoane diferite. Dar poate dă greș urechea mea. Oricum, melodia asta e mult mai bună decât Nu oferi, e mai puternică și mai sensibilă, transmite un mesaj. Bine, aici e mâna lui Puya la versuri.

Raluka – Ieri Erai: melodia a fost deja cântată la Radio ZU, deci are succesul garantat. Nu sună rău, va fi hit: versuri ușor de reținut, instrumental care prinde. Clipul nu îl înțeleg. Raluka e ba în tricou, ba în bătaia vântului, dar cel mai mult îmi place când e dată cu praf din ăla alb pe picioare de zici că a dat proba la sol la Jocurile Olimpice.

Jimmy Dub – Bara Bara: Eram la facultate și mă înnebuniseră cu Bara Bara Bere Bere, la piesa asta m-am gândit când am văzut titlul. Am zis și la melodia anterioară a lui Jimmy, el ar putea fi un produs românesc exportat. Doar că s-ar pierde printre atâția artiști reggaeton de succes. Dacă asculți piesa asta, nu zici că e românească. Sunt curioasă dacă va fi licențiată pe afară.

Radu – Suflet tăcut: mi s-a părut foarte tânăr Radu, așa că m-am uitat pe Facebook. Abia a ieșit din pubertate. Iar pentru vârsta lui fragedă, melodia asta e prea puternică. Sună foarte bine, dar eu zic că nu i se potrivește din cauza vârstei. Piesa nu e monotonă, îmi place că intră pe ritm alert și se menține până la final. Oricum, vreau să îl aud live.

Speak- Vocile din capul meu: cred că e prima piesă a lui Speak care mi se pare bună. Strofele sunt tot în stilul lui, dar refrenul îmi place mult. Iar instrumentalul sună bine. M-a surprins cu melodia asta. De ar continua pe drumul ăsta, ar fi bine. Clipul este semnat de Trandafilm, cred că nu există săptămână fără vreun clip regizat de Ionuț Trandafir.

Andrei Leonte – O nefericită și un nebun: cred că e printre cele mai triste melodii și videoclipuri din ultima perioadă. Ideea cu scurtmetrajul îmi place foarte mult. E de urmărit și ascultat!

Smiley – Insomnii: ca și Speak, săptămâna aceasta m-a surprins și Smiley. Da, versurile sunt în stilul lui, dar instrumentalul este atât de bun…atât de atipic față de ce a scos până acum. E de calitate, sună bine de tot. Și tocmai pentru că e atipică piesa, sunt curioasă de succesul pe care îl va avea. Clipul este simplu, interesant, fără tipe goale, fără lucruri ieftine care prind la public. Și de aceea, încă o dată, sunt curioasă de evoluția piesei.