În copilările, Crăciunul era o adevărată sărbătoare. Se aduna familia, cântam și ascultam colinde. Era totul ca la carte. Dar, cu trecerea anilor, s-au schimbat majoritatea obiceiurilor de Crăciun. Implicit partea muzicală a acestei sărbători. Eu nu mai suport colindele și nu reușesc să ascult până la capăt melodiile de Crăciun lansate de artiști, mai ales de cei români.

Dar am văzut că trupa Proconsul a lansat Lumină de Crăciun în colaborare cu Connect-R, Raluka și Rucsy (Blaxy Girls). Am ascultat-o și i-am dat replay. Și încă o dată. Și încă o dată. Pentru că are acel ceva care te face să o asculți. În cazul de față, acel ceva pentru mine este vocea caldă a artiștilor. Caldă în sensul că îmi dă o stare de bine.

Versurile sunt frumoase, nu sunt siropoase. Instrumentalul, în primele secunde m-a dus cu gândul la Moș Crăciun cu plete dalbe. Dar nu, e altceva. Și e cu totul altceva față de alte melodii de Crăciun românești. Nu e un instrumental siropos (sirop de Crăciun în cazul acesta), ci unul care contribuie la starea de bine dată de vocea artiștilor de care ziceam mai sus. Bine, starea de bine dată de melodii depinde de gusturile fiecăruia.

Mă așteptam să aibă mult mai multe vizualizări, având în vedere că pe piesă e și Connect-R, dar fiind o melodie mai de calitate față de ce scoate el, vizualizările din partea fanilor lui se lasă așteptate. Oricum, verdictul este că e o melodie foarte frumoasă! 🙂