Muzica este printre cele mai importante elemente ale unei petreceri, mai ales a unei nunți. Unele melodii atrag toți invitații pe ringul de dans, iar altele îl golesc imediat. Am alcătuit o listă de melodii, împărțite pe categorii, care ar trebui evitate în playlistul oricărei petreceri, nu doar a unei nunți. 

Sursă foto

Melodii siropoase și triste

Celine Dion – My heart will go on: ne-am uitat cu toții la filmul Titanic, nu? Mor oamenii, printre care și DiCaprio, iar iubita lui rămâne singură. Da, e adevărat, este cea mai de succes melodie a artistei, dar nu vrem la o petrecere melodii care ne duc cu gândul la moarte.

The Police – Every breath you take: Sting a compus această melodie când s-a destrămat căsnicia lui. Lumea interpretează acel „I’ll be watching you” într-un mod pozitiv, dar e vorba de gelozie și obsesie.

Whitney Houston – I will always love you: da, ne place melodia, adorăm filmul Bodyguard, dar nu cred că vrem ca persoanele proaspăt despărțite să înceapă să plângă.

Gloria Gaynor – I will survive: e ritmată, toată lumea dansează, dar este tot o melodie despre despărțire.

Harry Nilsson (sau Mariah Carey) – Without you: perechile dansează, toată lumea dansează, dar….ascultă cineva versurile?

Passenger – Let her go: idem cele de mai sus

Melodii pe care se manifestă spiritul de turmă (nu cred că are rost să comentez la fiecare separat 😀 )

Dansul pinguinului

PSY – Gangnam style

Los del Rio – Macarena

El Meneaito

Kaoma – Lambada

Rednex – Cotton Eye Joe

Dansul Găinii

Melodii pe care dansează doar femeile (și bărbații care nu știu engleză)

Shania Twain – Man! I feel like a woman

Cyndi Lauper – Girls just want to have fun

Madonna – Like a virgin: invitații se pot uita la mireasă și să râdă pe sub mustăți

Sunt multe melodii care nu se potrivesc unei nunți sau unei petreceri oarecare. Ar mai fi categoria melodiilor expirate, dar acestea ne aduc aminte de perioade ale vieții și ne simțim bine ascultându-le, așa că mai bine mă opresc la aceste trei categorii.