Suntem în plină vară și se lansează melodii pe bandă rulantă. Multe nașpa, puține bune, din punctul meu de vedere, dar sutele de mii de vizualizări mă contrazic și spun altceva.

Bogdan Vlădău – Please: Bogdan mi se pare genul ăla de om care vrea neapărat o carieră în muzică, deși poate se pricepe mai bine la alte lucruri, gen tras de fiare. Nu mi se pare că are cine știe ce voce, nu mă dă pe spate, iar melodiile lui de până acum sunt mediocre.

Mike Diamondz – Damelo: combinație între hiturile internaționale La Onda și Fire, dar e genul de piesă pe care ai impresia că ai mai auzit-o de nșpe mii de ori. E fix în stilul care prinde acum la public, deci probabil va fi un nou succes. Dar mie nu îmi place, îl prefer pe Mike Diamondz de pe Nu e ce auzi la radio. 🙂

Clanker Jones ft. Ro-Mania – Folcloric Trombones: cred că mă așteptam la altceva. Nu, nu pot, mă zgârie pe creier când se termină vioara.

Boier Bibescu ft. Alessandra – Noi 2: și când mă gândesc că anul trecut am avut o plăcere vinovată semnată de Boier Bibescu….Mă simt ca în anii 2000 cu Jimmy Jimmy. Neeext.

Andrea – Love is Mine: mai sunt astfel de piese pe radio? Parcă bubuiau prin 2009 – 2010, dar suntem în 2016. Și cu toate acestea, încă o piesă pe care simți că ai mai auzit-o, nu vine cu nimic nou. Același sound, aceleași gen de versuri, nici măcar clipul nu aduce ceva nou.

BiBi – Ciocolata: știu că nu sunt în grupul țintă al acestei melodii, dar totuși…cine ascultă așa ceva?? De fapt, nu știu de ce am așteptări de la copiii din ziua de azi. Am impresia că merge cam mult înspre Nicole Cherry, dar nu se poate compara cu ea. Versurile sunt de adolescenți, nu cred că pot comenta prea mult la ele. Și totuși…peste 300 mii de vizualizări?!

Geo Da Silva & Mr. Sax – I Want You: știi că uneori te gândești nostalgic la verile din anii 2000? Melodia asta e perfectă! Se potrivește perfect în tiparul acelor veri în care te distrai cu MC Geo Da Silva prin Tineretului. Și clipul e tot pe acolo, mai lipsesc secvențele din cluburi. Dar, comparativ cu celelalte din săptămâna asta, piesa se încadrează printre cele bunicele.

Randi – Spune tu: Randi e pe val și scoate hit după hit. Unele melodii nu îmi plac deloc (ex. Prietena ta), dar altele, deși nu sunt genul meu, mi-au plăcut mult. (ex. Calc pe suflete). Spune tu este între cele două, versurile sunt așa și așa, dar instrumentalul mă face să trec peste ele. Tema melodiei te duce cu gândul către Magic! – Rude, clipul te duce către Enrique Iglesias – Hero, dar ce să vezi, când apare tatăl cu băieții răi, te-ai aștepta să îl ia la bătaie, iar ei se îmbrățișează. Randi este un artist pe care l-am apreciat și a cărui muncă am respectat-o de la început, încă din etapa Morandi (Ooh, ve uma e beijo uh la/Ve uma e beijo uh la la), deși nu a fost mereu pe gustul meu.

JO – Cu un picior în rai: tot din cuptorul lui Randi a ieșit și noul hit al lui JO, care sună chiar bine. Recunosc, nu mi-a plăcut deloc de ea ca gazdă a camerei verzi de la Selecția Națională Eurovision, dar piesele ei, deși nu sunt genul meu, aduc o gură de aer proaspăt în mainstream-ul românesc. Mie așa mi se pare. Piesele ei nu seamănă una cu alta, ca și sound, iar asta e bine, cel puțin pentru urechea mea. Clipul este unul ok, deși e combinație de câteva clipuri de pe afară.

Delia – 1234 (Unde dragoste nu e): am scris și în recenzia albumului Deliria că se simte amprenta găștii DeMoga Music pe piesa asta, care vine ca o continuare a Da, mamă. După balade pop-rock, Delia vine cu ceva pe care poți să te rupi prin cluburi. Comentariile de pe net evident că nu sunt legate de melodie, ci de clip. Că e provocator, că e pornășag, că e nu știu ce. Momentul în care Delia e cea mai dezbrăcată, este cel în care are un body pe ea. Fata arată bine, dar are și voce și piese bune, deci nu o băgăm pe aia că are nevoie de nuditate ca să vină vizualizările. Clipul e unul mai nebun, cum e și Delia, dar dacă e să compari, la nivel de cât de provocator e, e mic copil față de alte clipuri din ultimul an.

Vunk – Sări: primul clip al trupei regizat de Cornel Ilie. De asemenea, este primul clip din România realizat exclusiv din gif-uri și filtre de pe Snapchat. Apreciez faptul că trupa Vunk face mereu lucrurile altfel, melodia este bună, pe refren cred că o să fie super tare la concerte, dar cele lansate în ultimul an mi-au plăcut mult mai mult, de exemplu Un nou Univers sau Iubește-mă de tot.

Mihail – Simt că ne-am îndepărtat: dacă țin bine minte, Mă ucide ea a pornit mai greu, dar și când a ajuns pe radiouri, o auzeam peste tot. Cred că și piesa asta va porni mai greu pentru că este altceva, totuși. Instrumentalul îmi place la nebunie, versurile sunt interesante, frumoase, iar Mihail cucerește cu stilul lui de a cânta. Clar intră în playlist! 😀

Ca și bonus dau Shawn Mendes Treat You Better, piesă care abordează tema violenței domestice.