Săptămâna care tocmai s-a închieat continuă cu melodii pe același film, din păcate. Industria muzicală românească are potențial, sunt foarte mulți artiști buni, dar care preferă să fie în trend, în loc să iasă în evidență. Dar poate se schimbă treaba pe viitor. Zilele trecut au fost lansate următoarele melodii:

Delia – Da, mamă: mulți spun că poate e cea mai bună melodie a Deliei sau că e cea mai bună melodie din industria muzicală românească din ultimii ani. După ce în mai puțin de o lună a înregistrat 10 milioane de vizualizări cu melodia Cum ne noi, alături de Carla’s Dreams, iar acum sunt aproape de 20 în mai puțin de 2 luni, Delia dă lovitura cu Da, mamă, melodie compusă de tot de Carla’s Dreams. Și da, este o melodie foarte bună, cu totul nou pentru Delia și pentru radiourile din România. Mesajul nu putem spune că este cel mai ok, pentru că pe adolescente nu prea le duce capul și poate că vor suferi după vreunul pe melodia Deliei și cu sticla de vin lângă, dar trecând peste acest lucru, melodia este hit. Clipul este și el foarte tare (trecând peste reclama Lenovo de care scrisesem deja că se practică anul acesta), alb-negru, trendul anului de care se pare că nu au aflat mulți producători de clipuri. A doborât recordul de milion de vizualizări în 30 de ore, are peste 5 milioane într-o săptămână, deci Delia este pusă pe fapte mari anul acesta.

CRBL – Acuma am, acuma n-am: cât de tare era CRBL pe vremea Simplu, dar melodia asta e în stilul lui caracteristic, mai caterincă așa. A lansat-o de ziua lui, dar nu cred că va avea succesul melodiilor precum Toată țara, Petre sau K-Boom.

Anthony Iguacu – Size doesn’t matter, I’m not here și Gravity: numărul magic, 3 melodii în ziua de 3 iulie. Prima este tâmpită, a doua este lentă și frumoasă, a treia este poate cea mai faină. Tipul a fost la X Factor, apoi a regizat clipuri, acum s-a întors la cântat. Să vedem unde îl duce strategia asta cu lansarea a 3 melodii într-o singură zi.

Aiyana – Feel me: cred că trebuia să scrie la melodia asta cover sau remake Dillon Francis, DJ Snake – Get Low. Adică serios? Chiar așa pe față? Bine, tipa asta probabil nu va ajunge pe radio, cum nu ajung nici majoritatea melodiilor lansate sub egida Red Clover Media, dar totuși…plagiat 90%. 

Fly Project – So High: când aud de băieții de la Fly Project, îmi aduc mereu aminte de Raisa, eram în clasa a 8-a și mă ducea tata la școală, iar la radio mergea piesa asta. Apoi au devenit cunoscuți la nivel internațional și sunt printre cei mai buni producători din România. Au avut câteva melodii care chiar mi-au plăcut, asta mai puțin, dar este bună.

Otilia – Aventura: no acum să vedem dacă Otilia este one hit wonder sau nu. Dar la cât de mult seamănă cu Bilionera (care în total are peste 40 milioane de vizualizări), probabil că va ajunge și piesa asta hit. Ascultă-le pe amândouă și îți dai seama cât de mult seamănă.

Amna – Adios amor: aoleu…ce îmi aud urechile?! Cred că preferam englezo-spaniolă pentru că româno-spaniola mă zgârie pe creier. Și seamănă cu o melodie, dar am un lapsus, nu e Fie ce-o fi a Darei cu INNA și Antonia. Oricum, melodia este cam de duzină, intră în oala de nșpe mii de alte melodii la fel.

Allexinno & Starchild – Baila Macarena: asta ca să nu mai bage Macarena originala la nunți? Băieții au avut câteva hituri, Joanna și Senorita aflându-se printre ele și, probabil nici Macarena asta nu se lasă mai prejos. Dar este prea proaspătă, vedem în perioada următoare.

JerryCo – N-ai tupeu: melodia este amuzantă, dar unde este JerryCo de pe vremuri? Nu neapărat Oriunde, oricând, dar ceva care să placă și fanilor lui, zic. El intră în categoria artiștilor talentați, dar necunoscuți de marea masă, în timp ce rebuturile au milioane de vizualizări. Păcat, se poate mai mult.

În timp ce Delia rupe fâșul anul acesta în industria muzicală românească, mulți artiști lansează melodii nașpa, care poate că ajung hituri, dar sunt pentru marea masă. Da, și melodia Deliei este pentru toată lumea, dar este altceva în oala de muzică românească. Diferența este dată de calitate.