Ioana Bortan, jucătoarea Olimpiei Cluj, mi-a spus în cadrul interviului de anul trecut cât de mult o iubește pe Céline Dion și cât de mult își dorește să o vadă în concert. Ei bine, Ioana și-a luat bilet imediat după ce a aflat că Céline are turneu prin Europa, iar data de 29 iunie a găsit-o în Bordeaux, Franța. I-am propus un guest post pe blog ca să ne povestească experiența unui concert Céline Dion. 🙂

__

Am învățat încă din anii de liceu că viața trebuie trăită prin vise. Aveam 18 ani și am decis că e momentul să-mi fac o listă cu lucruri pentru care să lupt în viață. Céline Dion a fost unul dintre ele, iar astăzi, după exact 10 ani, reușesc să-mi văd visul împlinit! Când lupți pentru ceva, indiferent dacă în final reușești sau nu să câștigi, viața ta pur și simplu capătă un alt sens. Iar în cazul în care vorbim de reușite, sentimentele sunt aproape de nedescris.

Îmi actualizez lista la fiecare început de an, iar ceea ce nu reușesc revine pe noua listă, ideea e să nu mă opresc niciodată din reverie. Te sfătuiesc să îți faci și tu o lista mică sau mare cu vise, cum o fi ea, și să lupți pentru îndeplinirea lor, îți promit că viața capătă culoare!

Așadar, am ajuns în Bordeaux, capitala mondială a vinului, după cum o numesc experții, oraș care urma să fie în premieră gazda marelui show al lui Céline Dion. Mai exact pe Matmut Atlantique, o arenă super modernă cu o capacitate de 42.000 de locuri.

Odată apărută pe scenă, Céline Dion a întreținut atmosfera două ore și jumătate aproape fără oprire. A fost exact cum a spus chiar ea la început: piesele ei au adus bucurie, tristețe, lacrimi, dar au și șocat. Céline a trecut prin toate stările posibile în timpul concertului și ne-a transmis și nouă stările și sentimentele sale. 32.000 de oameni au trăit împreună cu ea aceste sentimente.

Piesele ei, noi sau vechi, au fost fredonate de publicul întreg, iar când a cântat Je sais pas, o melodie pe care cu siguranță a cântat-o în memoria soțului, tot stadionul a vibrat. Odată cu refrenul piesei, lacrimile au început să curgă, iar ea a rămas în tăcere cu ochii ațintiți spre cer pentru câteva zeci de secunde. A cântat mai mult melodiile sale în franceză, precum Dans un autre monde, On ne change pas, Et je t’aime encore, Terre, Encoir un soir etc, dar și hiturile sale în engleză, precum Because You Loved Me sau My Heart Will Go On.

În pauzele scurte a comunicat cu plublicul, a spus care sunt cele mai importante trei lucruri din lume…. cel mai important lucru în opinia ei este să fii mamă, apoi să fii soție, și nu în ultimul rând, să fii cântăreață. În mare parte sunt de acord cu ea 🙂

Céline Dion a oferit un concert extraordinar, o seara magică ce va rămâne întipărită la mine în suflet pentru totdeauna!

PS: dacă visul meu a fost să o văd o dată în viață concertând pe Céline Dion, acum îmi doresc să mai prind ocazii să o văd pe scenă! 🙂