Poate ai și tu parte de momente în care prietenii tăi se uită dubios la tine din cauza melodiilor pe care le asculți, melodii ale unor no name pentru ei, dar care se află printre preferatele tale. Melodiile pe care le ascultă prietenii tăi au zeci de milioane de vizualizări pe Youtube, în timp ce ale tale abia depășesc suta de mii. Poate cu timpul, ajung cunoscute și depășesc milionul. Dar tu ai sentimentul ăla de „bă, eu le știu dinainte să le asculte toată lumea”. Mai există și scenariul în care un artist cu una – două hituri pe care le ascultă toată lumea, mai are pe net încă nu știu câte faine, dar nu le știe nimeni pentru că toată lumea e cu hiturile.

Pentru că news feed-ul meu de pe Facebook este plin cu melodii de la radio, m-am gândit ca în fiecare miercuri să dau exemple de 5 melodii subevaluate. Adică melodii ignorate de unii sau necunoscute, deși au câțiva ani buni, pe care le-am descoperit de-a lungul timpului, atât românești, cât și din afară.

Așadar, subevaluatele săptămânii sunt:

1. Nneka – Viva Africa: mulți o știu pe Nneka datorită melodiei Heartbeat, dar puțini au fost curioși să asculte și alte melodii ale artistei. Și mai puțini știu că melodia este din 2010 și se află pe albumul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal, desfășurat pe continentul african. Normal, daca nu e Waka Waka nu ne interesează.

2. Black Violin – Triumph: melodia asta am găsit-o prin anul 2 de facultate și țin minte că am avut-o foarte mult pe repeat pentru că no..vioară și piele de găină și d-ăstea.

3. Two Door Cinema Club – This is the life: am auzit melodia în filmul Soul Surfer. Majoritatea filmelor au o coloană sonoră foarte faină și, de cele mai multe ori, primul lucru pe care îl fac după vizionarea unui film este să caut melodiile. Asta am făcut și acum 4 ani și am descoperit trupa asta faină.

4. Gin Wingmore – Hey Ho: sincer, nu mai țin minte cum am dat de melodia asta, dar țin minte că a fost tot în vara aia cu Soul Surfer. Și mai țin minte că am ascultat-o foarte mult cu sora mea, lucru care pe atunci era ciudat, noi fiind total diferite. Îmi aduce puțin a Amy Winehouse, dar în același timp, e atât de diferită.

5. Zhao feat. Praetor – Pe drum (lalalala): asta e melodia cu care l-am descoperit pe Zhao la câteva zile de la lansarea ei, după ce am văzut link-ul postat de Sega de la Frategrafia, el fiind regizorul clipului. E melodie din aia chill de vară, îți dă dor de ducă. Ehe, vremuri..

Acestea sunt subevaluatele săptămânii. Urmează alte 5 astfel de melodii săptămâna viitoare.