Zilele trecute am făcut topul melodiilor românești preferate în 2015, iar astăzi a venit rândul celor internaționale. În ciuda faptului că ascult mult mai multă muzică străină, mi-a fost mai ușor să fac acest top decât pe cel românesc. Am ascultat multe albume, am descoperit artiști buni, iar în topul preferatelor au intrat următoarele melodii:

10. Robin Schulz ft. Moby & The Void Pacific Choir – Moonlit Sky: nu s-a lansat ca single, am auzit-o când am ascultat albumul Sugar al lui Robin Schulz. Ador vocea lui Moby, iar combinația cu The Void Pacific Choir (noul proiect al lui Moby) sună extraordinar. Dacă asculți tot albumul, îți dai seama că piesa este mai mult Moby, decât Robin. Mi se face pielea de găină de fiecare dată când o ascult și imaginează-ți că am avut-o o zi întreagă pe repeat.

9. I’m From Barcelona – Lucy: despre trupă am mai scris pe blog, eu zic că e foarte bună și îmi place la nebunie. Melodia Lucy este a doua preferată de pe albumul Growing Up Is For Trees. Îmi dă o stare de bine oricând aș asculta-o. Nu e pe Youtube, dar poți să o asculți pe Deezer.

8. Sigma ft. Rita Ora – Coming Home: a fost lansată cu o lună înaintea albumului Life al băieților de la Sigma și este printre preferatele de pe el. Nu știu ce să mai zic de ea, e perfectă și aș asculta-o non stop.

7. Sia – Alive: despre Sia am spus că o consider cea mai subevaluată artistă a deceniului. Urmează lansarea albumului This Is Acting, ce conține melodiile pe care ea le-a compus pentru alți artiști, iar aceștia nu le-au mai vrut. Alive a fost produsă pentru Adele. Îmi plac toate melodiile pe care le lansează, de aceea e și aceasta în top. Nu știu să zic alt motiv decât că… e Sia.

6. Markus Schulz ft. Soundland – Facedown: melodia co-produsă de băieții de la Kazibo nu a prins foarte mult în România pentru că e altceva. E o melodie de o calitate peste medie. Dar nu-i bai. În străinătate e ascultată. Se află pe primul loc în topul Kiss Fm Cehia, iar în februarie va fi inclusă pe albumul Ministry of Sound. Puteam să o includ și în topul românesc pentru că trupa Soundland e de origine română, dar e de nivel internațional + contribuția lui Markus Schulz:) Despre melodia Facedown am scris și în ziua lansării.

5. Sia – Bird Set Free: ca și Alive, melodia asta a fost compusă tot pentru Adele, pentru albumul 25, dar nu a mai fost inclusă. Oricum, nu mi-o pot imagina cu vocea lui Adele. Am ascultat-o non stop în perioada de după lansare. Adormeam și mă trezeam cu melodia asta. Motivul…e Sia.

4. Naughty Boy ft. Beyoncé, Arrow Benjamin – Runnin’: Am ascultat-o prima oară la câteva zile după lansare. Era vineri, undeva pe la 17:30, scriam niște texte. Aceeași vineri, ora 19:30, aceeași melodie. De atunci e coloana sonoră pentru stat peste program. Dar nu din cauza asta e în topul preferatelor :)) Mi se pare printre cele mai bune melodii apărute în acest an, iar clipul clar nu se compară cu absolut nimic scos în 2015. E filmat în totalitate sub apă. E superb..

3. LP – Muddy Waters: nu prea folosesc Shazam, dar când am auzit melodia asta într-un serial și nu o găseam pe tunefind.com, am zis să încerc. Și am găsit minunăția asta! A stat vreo 3 zile pe repeat. Așa sunt eu. Când dau peste o melodie faină, o ascult non stop până dau de alta faină. Nu m-am săturat nici acum de ea. Nu o mai ascult încontinuu, dar și când o ascult, merge de vreo 3-4 ori. Mă liniștește.

2. I’m From Barcelona – Violins: 28 de oameni. O orchestră întreagă! O melodie superbă. Aceasta este cealaltă preferată de pe albumul Growing Up Is For Trees, de care ziceam la nr. 9. A fost prima melodie pe care i-am arătat-o surorii mele când s-a întors după 2 luni de stat în Barcelona. E melodia pe care am ieșit dimineți la rând din casă, e melodia la care mă întorc mereu când simt că am nevoie și îmi dă aceeași stare de bine chiar și după atâtea luni.

1.Sia – California Dreamin’: a fost lansată cu o zi înainte să plec în București pentru Top Talents. Din cele 6 ore petrecute pe tren, vreo 3 am ascultat piesa asta. E un remake după The Mamas & The Papas pentru coloana sonoră a filmului San Andreas. E melodia străină pe care am ascultat-o cel mai mult anul acesta și am zis că e preferata încă de prin septembrie. Este prea faină, este Sia. Este așa cum trebuie.

Dacă Grasu XXL a dominat topul românesc, Sia îl domină pe cel internațional. Oricât de mult aș asculta alți artiști și alte piese, Sia este preferata mea. Aș mai fi putut adăuga Elastic Heart, dar eu știu varianta din 2013 cu The Weekend și Diplo, aceasta fiind și pe coloana sonoră a filmului The Hunger Games: Catching Fire. Deci, nu știu ce a fost cu nebunia de la începutul lui 2015, când a fost lansat clipul.

Bonus: Tall Heights – Spirit ColdMaître Gims ft. Sia – Je te pardonne, P!nk – Today’s The Day, LP – Lost On You. Și încă două prea noi de la Sia ca să intre în top: One Million Bullets (nu a spus pentru cine e compusă) și Cheap Thrills (compusă pentru Rihanna).