Joi după masa, când am ieșit de la serviciu era cald și soare. Am pornit către hotelul din parcarea căruia se face plecarea către Aerodromul Măgura, ce urma să fie învăluit de atmosfera faină de la Airfield Festival. Până am ajuns în parcare am mai prins o ploaie de vară, scurtă, dar să o simți. Noroc că am avut umbrelă. Deja mă gândeam la noroi, corturi în apă și îmi veneau în cap pozele de la Electric Castle.

La scurt timp a venit microbuzul în care m-am urcat cu niște belgieni foarte veseli, nerăbdători să ajungă la aerodrom, la fel ca și mine. Drumul nostru a fost mai lung și am ajuns până în Cisnădie pentru că șoferul nu a fost atent și a trecut pe lângă un banner imens cu Airfield Festival exact la intersecția unde trebuia să facem stânga. Dar am ajuns și a început din nou ploaia. Am stat cu voluntarii de la parcare sub cort până s-a oprit, după care mi-am luat brățara de acces și am plecat în explorarea locului.

Nu pot să zic că era full de lume și nu aveam loc, dar nici nu eram singură pe acolo și era noroi destul de mult. Oamenii erau preocupați cu corturile, să ajungă în zona de camping, să își aranjeze lucrurile, să mănânce după un drum lung, care de pe unde o fi venit, unii echipați cu bocanci sau cizme de cauciuc, alții ca și mine în teniși ocoleau noroiul pe cât se putea. La scena hip hop Macanache făcea probe, cu rimele și hainele lui tipice. Omul e foarte tare!

După care m-am dus la scena principală unde băgau Dj Sauce & Dj K-Lu, lume cam puțină, încă neintrată în atmosferă, dar era abia încălzirea.

Dj Sauce & Dj K-Lu  Credit Foto: Iulia Dumitru
Dj Sauce & Dj K-Lu
Credit Foto: Iulia Dumitru

De aici am plecat la scena Airfield unde cânta Clay Windham alături de band-ul său format din 2 oameni. Nu am stat prea mult pentru că m-a plictisit muzica lor, așa că m-am întors la Dj Sauce & Dj K-Lu.

Clay Windham & band Credit Foto: Hila Tibi
Clay Windham & band
Credit Foto: Hila Tibi

M-am îndreptat către scena hip hop unde terminau băieții de la Misiune de pedeapsă și urma să intre în scenă Macanache cu comedia. S-a adunat multă lume la el și toți erau nerăbdători să îl audă live. Omul a intrat chill și i-a băgat rapid în priză.

Macanache Credit Foto: Hila Tibi
Macanache
Credit Foto: Hila Tibi

După ce a încheiat cu Ăsta sunt eu, am fugit până la scena principală să îi văd pe The Skatalites, trupa originară din Jamaica. Mi-au dat un vibe bun și m-au pregătit pentru weekend, apoi am plecat către microbuz pentru că trebuia să mă întorc în Sibiu. Am ajuns acasă cu speranța că nu va mai ploua, plină de noroi pe teniși, pe pantaloni, aveam chiar și pe hanorac. Dar a meritat încălzirea pentru weekend!!

The Skatalites Credit Foto: Silvana Armat
The Skatalites
Credit Foto: Silvana Armat

Din păcate, nu i-am ascultat pe cei din Fanfare Ciocârlia, dar sper să mai vină prin zonă. În ceea ce privește scena techno, am înțeles că petrecerea a durat până în zori. Pentru mai mult poze intrați pe pagina Airfield Festival.

În cea de-a doua zi a trebuit să fiu la ArtMania în Sibiu și am pierdut câteva nume faine de la Airfield, dar găsiți câteva poze care să vă transmită atmosfera aici. Păcat că a plouat destul de mult. O să urmeze ziua 3 și 4 din cadrul Airfield Festival.