Ieri a început Airfield Festival și, ca la orice festival, prima zi e mai așa…de încălzire, să zicem. Lumea se adună ușor, își montează corturile, dă o tură să vadă ce și cum. Am ajuns la Aerodromul Măgura pe la 18 și ceva. Pe drum am ascultat ultima piesă cântată de Aeon Blank și m-a convins să le dau un like pe Facebook și să îi caut pe Deezer.

Mi-am luat brățara și am vrut să explorez spațiul, să văd ce și cum. Unele lucruri încă se amenajau, aveau de lucru mai ales câștigătorii ArtField, dar probabil o să le văd munca în a doua zi. M-am îndreptat către Main Stage, unde se pregăteau cei de la Fine It’s Pink. Cântă fain, sunt așa chill, îi ascultasem mai demult pe YouTube, dar parcă e una și aceeași melodie. Cel puțin mie așa mi s-a părut. Din păcate, aveau puțini oameni în public.

Sursă foto: Airfield Festival
Sursă foto: Airfield Festival

Mult mai mulți erau însă la scena hip hop, unde cânta Psihotrop, pe care l-am ascultat de la distanță, însă. Omul e bun, are rimele la el, dar mi se pare mult prea nervos. Sau prea nervos pentru starea mea de ieri. Băieții de la Sunet Fin cântă hip hop alternativ și cred că la ei am stat cel mai mult. Mi-au plăcut foarte mult. Îi ascultasem acum câteva săptămâni, dar nu m-au prins melodiile lor. Poate că nu aveam starea necesară atunci. Ieri în schimb, au fost super tari și m-au convins să îi adaug în playlistul meu.

Solistul trupei Who Killed Bruce Lee este nebun și plin de energie. A coborât de pe scenă și i-a adus de mână mai aproape pe cei care stăteau mai deoparte. Apoi, ne-a zis să ne lăsăm în jos și să cântăm „young love, young love, young love”, de parcă eram ceva sectă, ca mai apoi să se facă pogo în noroi, dar pogo nu e chiar genul meu așa că am preferat să îi filmez pe nebuni.

Sursă: Airfield Festival
Sursă foto: Airfield Festival

Am stat puțin la ROA, dar am preferat apoi să mă duc la Chimie. Față de primele concerte, acum erau mulți oameni la ambele scene mari. Dacă la ROA se dansa, la Chimie se cânta vers cu vers. Tineri, adulți, fete, băieți, toți știau versurile lui Chimie. A fost super atmosferă. Dar asta a fost încălzirea pentru zilele care urmează.

__

Anul acesta mâncarea este mult mai diversificată și la prețuri foarte foarte bune, față de anul trecut, când nu prea aveai din ce alege. Gyros, senvișuri, ciorbe, chestii la grill etc. Prețurile la băuturi non-alcoolice/alcoolice sunt și ele ok. Berea 7 lei, limonada 10 lei etc.

Avem și noroi, dar sperăm să țină vremea cu noi și să scăpăm.