De când am acest blog ascult mult mai multă muzică românească. Am făcut la un moment dat și retrospectiva muzicală a săptămânii, rubrică la care vreau să revin odată cu noul an. Și pentru că am ascultat și altfel de muzică, s-a întâmplat să îmi mai fie câte una pe plac. Adică să fie o plăcere vinovată.

Plăcere vinovată = o melodie interpretată de un artist ale cărui melodii ce îmi sunt pe plac pot fi numărate pe degete…degetele de la o singură mână. 

Nu scriu sub forma unui top pentru că nu pot spune că o plăcere vinovată îmi place mai mult decât alta. Sunt melodii care se află într-un sertar și la care se întâmplă să revin de câteva ori pe lună. Aceste melodii sunt:

Smiley – Oarecare: am ascultat destul de mult melodia asta, îmi dădea o stare de bine. Dar a ajuns să mă enerveze și am uitat de ea complet. Până azi.

Liviu Teodorescu – Târziu: așa sună ceva în care nu și-a băgat Moga mâna. Nu mă înțelege greșit, nu am nimic cu Moga, Micul Mozart, doar că ce compune el nu e pe gustul meu aproape niciodată. Piesa Târziu e compusă 100% de Liviu și sună bine. Ar fi frumos să continue așa.

Ruby ft. Dorian Popa – Bună, ce mai zici?: încă nu înțeleg faza cu „câți cicatrici”, dar consider că e cea mai bună melodie a lui Ruby de până acum.

Nicole Cherry ft. Mohombi – Vive la vida: după Vara mea, Fată naivă și alte cele, piesa asta e lux. Nicole Cherry este o artistă foarte bună, are voce și reprezintă viitorul muzicii românești. Poate dacă ar cânta alte melodii nu ar fi la plăceri vinovate. Vive la vida sună bine și live.

Alina Eremia – A fost o nebunie: îmi plac artiștii care își compun versurile singuri. Interpretează din suflet, transmit emoția mult mai bine decât ceilalți. Asta a făcut și Alina Eremia cu această melodie. Am auzit-o live când am trecut prin Piața Mare în timpul repetițiilor de la Media Music Awards și sună foarte bine.

Alexandra Stan & INNA – We Wanna: eu când aud o melodie aștept și varianta live de la radio. O variantă live confirmă calitatea artistului. Da, știu, ambele sunt vedete internaționale și bla bla, dar eu am auzit-o live pe INNA la FOTE 2013 și a cântat jalnic. Am așteptat varianta asta. Și m-au luat ambele fete prin surprindere. Nu îmi place varianta de studio, dar asta live am ascultat-o de câteva ori.

Dorian ft. Alexandra Stan – Motive: îmi place doar pentru vocea Alexandrei Stan.

Boier Bibescu & The dAdA – OK: vreo 2 săptămâni a fost melodia de ieșit din casă. Îmi dă o stare de bine și acum. Recunosc, la melodia asta revin de mai multe ori pe săptămână, nu pe lună 😀 După o piesă faină a urmat porcăria asta.

Shift ft. Andra – Avioane de hârtie: clipul nu l-am înțeles și nu mi-a plăcut melodia la prima audiție. Apoi am dat de live-ul de mai jos și vocea Andrei mi-a făcut pielea de găină.

Cam acestea au fost plăcerile vinovate ale anului 2015. Să vedem ce ne aduce 2016. 😀