La sfârșitul lunii ianuarie, Mihai Trăistariu, sub noul nume de scenă M I H A I, lansa cu mult entuziasm melodia Paradisio cu un clip cel puțin penibil. La câteva zile, a șters clipul, și-a dat și el seama că a dat-o în bară.

Era sigur că va reprezenta România la Eurovision Song Contest, dar juriul l-a trecut din milă în finala Selecției Naționale. Iar la vot, zecile de mii de fani cu care se lăuda că îl vor vota, s-au făcut nevăzuți, el ocupând locul 5 cu doar 2.142 voturi.

Încă dinaintea Selecției Naționale a anunțat că minunata piesă Paradisio va avea un nou clip, unul mult mai frumos. Iar astăzi a lansat o altă minunăție. Eu zic că a căzut din lac în puț. Să vedem ce a ieșit.

Primele secunde din clip merg pe același film cu celălalt: univers, stele, planete, o nouă Paradisio, cu păr de această dată. Apoi, fără legătură, apare o pădure. Ne întoarcem la Paradisio câteva secunde. Urmează cadre aiurea: soldați, univers, Paradisio, iar soldați cu niște copii.

Să ne uităm puțin la acești soldați înarmați și fioroși. Inițial sunt doar 3, fiecare cu altă uniformă (știam că în armată sunt îmbrăcați la fel, dar universul Paradisio e paralel, probabil). Nici măcar bocancii nu sunt la fel, să nu zic că unul are niște Nike-uri în picioare (0:30). La 0:45 Paradisio face baie, apa e cam murdară, dar probabil e ceva special ce eu nu înțeleg. Se ridică ușor…direct în pădure, machiată și îmbrăcată. Umblă dubios printre soldații care nu o văd, într-un loc bombardat. Sunt copiii pe acolo, soldații ba îi cară urât, ba îi plimbă frumos.

La 1:14 apare cel mai tăntălău dintre soldați, cred că e cel cu Nike-urile. Camuflajul șepcii diferă de geacă, iar la cât de bine făcut e din punct e vedere fizic, eu zic că nu ar trece de probele fizice de la admitere, dar să trecem peste. Soldații ăștia arată de parcă au găsit un camion plin cu uniforme și fiecare a luat ce a prins.

După ce un copil oferă altuia un covrig cu 1 leu (locul e bombardat, nu sunt nici măcar 10 oameni acolo, de unde ai scos covrigul, copile?) Paradisio salvează copiii, merge calm cu ei, iar tăntălăii aleargă fără să îi ajungă din urmă(?!). Paradisio se oprește, copiii aleargă, soldații la fel. Apare Paradisio ținând 2 copile în brațe (unde au dispărut ceilalți?), timp în care se conectează cu universul ei paralel. Ajung tăntălăii și ce să vezi? Paradisio s-a teleportat cu copii cu tot, iar ei sunt dezorientați.

Ajungem în universul lui Paradisio, unde și copilele sunt machiate acum (ceilalți tot dispăruți sunt). Apoi, ca și cum ar avea ceva legătură cu tot ce s-a întâmplat până acum, apare drăguțul lui Paradisio, vedem reîntâlnirea celor doi, ca și cum ar fi fost o poveste de dragoste sau ceva. Și se termină clipul cu ei doi. Deci cum?

Nu am înțeles nimic nici din clipul acesta. Măcar Paradisio are păr acum, iar M I H A I nu mai face pe supereroul de pe nu știu ce planetă eMenti sau cum o fi.

Dacă mesajul inițial era cu planete, regăsirea sufletului pereche al supereroului, acum Mihai promovează următorul mesaj „Paradisul e tot ce iubim pe lumea asta! E Universul, e liniștea și pacea, e libertatea, e dragostea, e Dumnezeu! … Daca simți și tu ca mine, dă un simplu SHARE!

Clipul a fost lansat în Grecia, iar melodia va fi promovată de Spicy Music, una din cele mai mari case de discuri din această țară. Iar Mihai se gândește pentru ce țară să participe anul viitor la Eurovision. Aaa da, urmează să lanseze și album. Mi-e frică. :))