Noaptea Cercetătorilor este un eveniment aflat la cea de-a zecea ediție la nivel european, care se desfășoară în ultima vineri a lunii septembrie în peste 300 de orașe din Europa și 18 orașe din România. Evenimentul își propune să aducă publicul de toate vârstele mai aproape de știință și de cercetare, acesta având ocazia să se întâlnească cu cercetători, inventatori și exploratori.

La Sibiu se desfășoară pentru al doilea an la rând, evenimentul fiind organizat de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Activitățile se desfășoară în patru clădiri ale Universității, începând cu ora 17:00:

  • Facultatea de Inginerie, intrările dinspre Bulevardul Victoriei și str. Emil Cioran
  • Facultatea de Științe și Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, strada Dr. Ion Rațiu nr. 5-7
  • Facultatea de Litere și Arte, Bulevardul Victoriei nr. 5-7
  • Facultatea de Drept, Strada Calea Dumbrăvii 34

Dacă ești din Sibiu, poți participa la peste 60 de activități, demonstrații, prelegeri și concursuri ce vor avea loc în cele 6 ore de desfășurare. Să îți aduci și prietenii, că e mai distractiv! 🙂

În toate cele 4 locații vor fi tombole cu premii oferite de către sponsorii evenimentului. Și se organizează și un concurs fain pe Facebook, #SelfieDeCercetator. Vii, îți faci un selfie în cadrul uneia din activități, o urci pe Facebook, dai tag paginii Noaptea Cercetătorilor Sibiu, pui hashtagurile de pe afișul de mai jos, iar dacă strângi cele mai multe like-uri, câștigi un mare premiu de ciocolată din partea sponsorului Pralin.

afis_concurs_facebook_noaptea_cercetatorilor

Mai multe informații despre evenimentul de la Sibiu găsești pe site-ul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Dacă nu ești din Sibiu, evenimentul se mai desfășoară în câteva orașe din țară, le găsești aici și se poate urmări în direct prin Livestream. 

Programul Noaptea Cercetătorilor Sibiu îl găsești mai jos: