Olimpia Cluj a disputat ultima partidă din grupa preliminară a UWCL în compania echipei Medyk Konin. La egalitate de puncte, dar cu avantajul golaverajului, Olimpia Cluj avea nevoie de cel puțin un egal pentru a trece mai departe. Victoria era perfectă. Din păcate, a pierdut meciul cu scorul de 3-1, astfel și calificarea în șaisprezecimile UWCL.

Echipe de start

Olimpia Cluj: 31. Roxana Oprea (GK), 4. Ioana Bortan (cpt.), 2. Andreea Corduneanu, 6. Adina Giurgiu, 3. Lidia Havriștiuc, 14. Alexandra Lunca, 19. Isabelle Mihail, 22. Corina Olar, 88. Beatrice Tărășilă, 8. Ștefania Vătafu, 10. Andreea Voicu.
Rezerve: 1. Lavinia Boandă (GK), 11. Mara Bâtea, 17. Cristina Carp, 9. Mihaela Ciolacu, 7. Dariana Indrei, 5. Teodora Meluță, 99. Loredana Popa. Antrenor: Mirel Albon.

Medyk Konin: 48. A. Szymanska (GK), 9. A. Gawrońska (C), 7. K. Daleszczyk, 4. P. Dudek, 18. M. Ficzay, 14. D. Grad, 21. L. Kostova, 10. N. Pakulska, 16. S. Salata, 5. A. Sikora, 7. R. Slavcheva.
Rezerve: 12. M. Sowalska (GK), 23. P. Balcerzak, 8. N. Chudzik, 6. A. Guściora. Antrenor: Roman Jaszczak

olimpia_cluj_uwcl4

Medyk Konin începe meciul mai hotărât, creând trei faze bune în primele cinci minute ale meciului, urmate de câteva erori ale apărării de care Olimpia nu a reușit să profite, din păcate. Polonezele stau foarte bine în teren, mult mai bine decât adversarele de până acum, clujencelor le este dificil să desfacă jocul, astfel apar deja acele mingi aruncate în față către nimeni.

Mihail încearcă să construiască, dar ține prea mult de minge și nu pasează. Când o face, Voicu se complică și se stinge faza. În minutul 25 a venit cea mai periculoasă fază a Olimpiei Cluj, Mihail a pătruns, dar șutul a fost destul de slab. La faza imediat următoare, Medyk Konin reușește să marcheze primul gol al meciului prin Sikora. Aceeași jucătoare are o ocazie bună în minutul 30, dar Oprea respinge. În următoarele minute Medyk Konin are câteva faze periculoase. Presiunea meciului își spune cuvântul, iar Alexandra Lunca ia primul cartonaș galben al Olimpiei Cluj din întreaga săptămână, după câteva intrări mai dure. Prima repriză s-a terminat cu Olimpia Cluj în atac, echipa ratând prin Corduneanu, Giurgiu și Mihail.

Repriza secundă nu a început deloc bine pentru echipa clujeană, o greșeală în apărare a dus scorul la 2-0 pentru Medyk Konin prin golul marcat de Daleszczyk în minutul 48. Olimpia nu reușește să creeze faze periculoase, fetele au inițiativă, dar se complică. În minutul 67, Oprea iese din careu să respingă pentru că rămâne singură cu adversara și intră dur, prin urmare ia un galben, dar în minutul 69 își salvează echipa după încă un șut periculos. Alexandra Lunca se duce de una singură spre poarta adversă în minutul 73, dar șutează prea târziu. La faza următoare ratează și Mihail.

olimpia_cluj_uwcl5

În minutul 78 Medyk Konin are un gol anulat pe motiv de offside. Olimpia Cluj nu mai are schimbări la dispoziție, Mihail se resimte și joacă ultimele minute șchiopătând și ținându-se de genunchi. Apărarea clujeană stă foarte sus, încercând să ajute atacul, dar asta duce la greșeli. În minutul 81 ia și Meluță un galben. Fetele se complică în continuare destul de mult în atac și ocaziile refuză să își facă apariția. În minutul 89 aceeași Daleszczyk duce scorul la 3-0, iar la faza imediat următoare Lunca face 3-1. Prea târziu, din păcate. Medyk Konin câștigă meciul cu Maria Ficzay pe teren și se califică în șaisprezecimile competiției.

Au mai evoluat pentru Olimpia ClujMeluță (Olar), Ciolacu (Corduneanu), Bâtea (Havriștiuc). Pentru Medyk Konin au mai intrat pe teren: Balcerzak (Gawrońska), Guściora (Kostova), Chudzik (Dudek).

A fost un meci foarte greu pentru Olimpia Cluj. Scorul putea fi mai mare, dar Oprea și-a salvat echipa în câteva rânduri. Din păcate, fetele nu au reușit să fructifice fazele pe care le-au construit, având la final doar patru șuturi spre poartă, spre deosebire de cele zece ale adversarelor. Completa statistică a meciului este oferită de UEFA.

statistica_medyk_olimpia

Foto: www.polskapilkakobiet.pl