Astăzi a avut loc la sediul UEFA din Nyon tragerea la sorți a grupelor preliminare UEFA Women’s Champions League. Campioana României Olimpia Cluj a fost cap de serie, alături de FC Zürich, BIIK Kazygurt, Apollon Limassol, Spartak Subotica, Medyk Konin, Standard Liège, SFK 2000 Sarajevo, Gintra Universitetas Šiauliai și Stjarnan Garðabær.

40 de echipe în total, iar cele zece grupe rezultate în urma tragerii la sorți sunt mai jos. Olimpia Cluj face parte din grupa 2 și a primit și dreptul de a fi gazda grupei sale. Dar detalii despre acest lucru mai încolo, întâi să cunoaștem adversarele campioanei! 🙂

  • Hibernian FC este vicecampioana Scoției. A câștigat Cupa Scoției după ce a învins-o pe Celtic cu 4-1.
  • WFC-2 Kharkiv este campioana Ucrainei.
  • Swansea City este campioana Țării Galiilor și în 18 meciuri a înregistrat 16 victorii, 1 egal și 1 înfrângere.

Este o grupă echilibrată, practic orice echipă poate termina pe primul loc, cum la fel poate termina pe ultima poziție. Cu siguranță noi o să facem tot ce ține de noi să trecem de grupe, însă fotbalul este hazard și în aproximativ 270 de minute se pot întâmpla multe” spune Ioana Bortan, căpitanul Olimpiei Cluj.

Meciurile se vor juca în zilele de 22, 25 și 28 august 2017 pe Cluj Arena. Meciurile din ultima etapă (27 august) se vor disputa de la aceeași oră, prin urmare unul va fi pe stadionul Clujana.