Continuăm cu retrospectiva săptămânii stranierelor și venim cu o noutate: adăugăm pe lista campionatelor urmărite și Premier League din Anglia, unde o avem pe Alexandra Iușan la Portsmouth. Să vedem ce au făcut stranierele noastre în săptămâna ce s-a încheiat! 🙂

Israel – Ligat Nashim, etapa 11 și 12

Girls Soccer Academy 1 – 3 Kiryat Gat

Antrenorul lui Kiryat Gat spune că a fost unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon, deși echipa lui a câștigat. După ce echipa oaspete a deschis scorul prin Alice Silva, gazdele au alergat după o egalare pe care au reușit-o în prima parte a reprizei secunde prin Noa Slimhodzic. Dar Kiryat a continuat să lupte și a trecut din nou în avantaj în minutul 66 prin golul  lui Lior Edri. După doar patru minute, Mor Efraim marchează pentru 3-1 și asigură echipei sale cele trei puncte. Andreea Laiu a fost integralistă în acest meci.

Kiryat Gat 14 – 0 Bnot Sakhnin

Meciul cu ultima clasată a campionatului evident că nu a fost unul dificil pentru echipa Andreei Laiu, aceasta reușind o ploaie de goluri. Dovrat Bendel cu șase goluri, Sivan Fahima cu patru, Andreea Laiu și Orly Kerklies cu câte două i-au asigurat lui Kiryat Gat încă o victorie. Conform site-ului UEFA, cu cele șase puncte din ultimele două meciuri, Kiryat Gat acumulează 34 de puncte și continuă să fie lider în Israel, aflându-se la șase puncte distanță față de ASA Tel-Aviv University. Pe site-ul Federației Israeliene cele două echipe se află la egalitate. Zilele acestea se va lămuri situația punctajului, deoarece Kiryat Gat a fost penalizată pentru nefolosirea unei junioare timp de o repriză în meciul cu ASA Tel-Aviv, câștigat pe teren cu 7-2, pierdut la masa verde cu 3-0. Echipa Andreei Laiu este singura care, pe lângă o amendă, a fost penalizată și în puncte.

Foto: Vladislav Moiseyev

Franța – D1 Féminine, etapa 13

Rodez Aveyron 0 – 3 Paris Saint-Germain

Echipa Annei-Marie Bănuță a avut un meci foarte greu în fața liderului PSG. Asaltată încă din primele minute, defensiva gazdă a rezistat însă în prima repriză fără să primească gol. Dar a cedat chiar în startul părții secunde, când Henry a reușit să deschidă scorul pentru PSG în minutul 48. După doar zece minute, Paredes reușește să majoreze scorul, ca după doar 3 minute Cristiane să stabilească scorul final, 3-0. Anne – Marie a fost introdusă în minutul 61 al meciului. Cu această înfrângere Rodez rămâne pe locul 9 cu 12 puncte, în timp ce PSG continuă lider cu 36 de puncte, la trei distanță de Ol. Lyon. Rezumat video.

Italia – Serie B, Girone A, etapa 13

Alessandria 3 – 1 Torino

Cu Bianca Raicu titulară în poartă, Torino pierde din nou un meci cu un scor nedrept. După câteva faze create de echipa oaspete, Alessandria reușește să deschidă scorul prin Soragni în minutul 18. Torino nu se lasă și egalează înainte de pauză prin Ponzio, în urma unei lovituri libere. Aceeași Soragni însă marchează o dublă în repriza a doua în decurs de 5 minute, iar Torino nu reușește să concretizeze nimic până la fluierul final. Deși a primit trei goluri, Bianca Raicu a avut și câteva intervenții remarcabile. Însă, din păcate, echipa sa continuă pe locul 11 cu doar 9 puncte.

Italia – Serie A, etapa 13

Brescia 6 – 2 San Zaccaria

Prima repriză a avut un ritm alert și a fost dominată de Brescia, însă s-a intrat la pauză cu scorul de 0-0. În a doua repriză Camelia Ceasar a fost introdusă în poarta gazdelor și s-a dat drumul la robinetul cu goluri chiar din primul minut, când Brescia a deschis scorul prin Sabatino. Au urmat Cernoia și Bonansea pentru 3-0 și se părea că San Zaccaria se trezește prin golul marcat de Venturini în minutul 66. Dar nu a durat prea mult, deoarece Brescia a mai introdus de trei ori mingea în poartă prin Mele, Girelli și Fuselli. Ultimul gol al partidei a fost înscris de echipa oaspete, prin Baldini din lovitură de la 11 m. Rezumat video.

Turcia – Kadınlar 1. Futbol Ligi, etapa 11

Ataşehir Belediyespor 2 – 1 Konak Belediyespor

După ce a câștigat cu 4-2 primul meci al returului, Konak pierde din nou, și datorită multiplelor accidentări din lot. Ataşehir a deschis scorul în minutul 53, iar Konak părea să smulgă totuși un punct prin golul egalizator marcat în minutul 86 de Esther, nigerianca recent transferată. Însă, în ultimul minut al meciului gazdele au reușit să marcheze golul care le aduce toate cele trei puncte. Raluca Sârghe a fost integralistă. Astfel, Ataşehir cu 20 de puncte urcă pe locul trei, în timp ce Konak Belediyespor revine pe locul patru cu 18 puncte. Beşiktaş rămâne lider cu 24 de puncte, în timp ce locul secund este ocupat de 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor cu 22.

Cipru – First Division, etapa 12

Anorthosis 7 – 0 AEK Kokkinochoria

Cu toate româncele titulare, Anorthosis a obținut încă o victorie la scor. Au marcat Olga Iordăchiuși (dublă), Mirabela Ristache, Alexandra Hornea și Cristina Cerescu din Moldova (hat-trick). Cu această victorie, Anorthosis acumulează 28 de puncte și continuă urmărirea liderului Apollon Ladies care are 30 de puncte.

Anglia – Premier League, National Division South

Cardiff City 5 – 0 Portsmouth

Meciul a început foarte bine pentru gazde, acestea deschizând scorul încă din primul minut al meciului și marcând încă de trei ori până la pauză. A doua parte a fost puțin mai echilibrată, portarul Trodd al oaspetelor a avut câteva intervenții foarte bune, apărând chiar și un penalty. În minutul 70 a fost marcat ultimul gol al meciului. Alex Iușan a început meciul ca rezervă și a fost introdusă în minutul 64 în locul lui Ellie Bloomfield. După acest meci Portsmouth ocupă locul 7 cu 13 puncte, în timp ce Cardiff este lider cu 28 de puncte, la egalitate cu Tottenham Hotspur.

Germania, a 20-a ediție a turneului de futsal din Berlin

Fără Monika Sinka (aflată în recuperare după o ruptură de ligamente încrucișate), SV Blau – Weiß Hohen Neuendorf a câștigat turneul desfășurat în acest weekend. A ieșit lider dintr-o grupă cu FC Union Berlin IISV Blau – Weiß Berolina Mitte 49 și SV Pfefferwerk. Au urmat sferturile cu Berolina Mitte (1-0), semifinala cu BSC Marzahn (2-0), urmată de o victorie la scor cu FC Union Berlin II (5-0). Unguroiaca Erika Szuh a fost aleasă cea mai bună jucătoare a turneului.

Meciuri amicale

BV Cloppenburg 1 – 4 Medyk Konin

Cu Maria Ficzay pe teren, Medyk a câștigat primul meci amical din Franța. Golurile au fost marcat de Michelle Mayer pentru gazde, respectiv Lilyana Kostova și Aleksandra Sikora cu câte o dublă pentru oaspete.

Sporting Huelva 0 – 11 Wolfsburg

Sporting Huelva a întâlnit una dintre cele mai bune echipe din lume, iar scorul final reflectă diferența dintre cele două. Golurile au fost marcate de Jakabfi (hat-trick), Harder, Dickenmann, Bussaglia, Pajor (dublă), Wojtecki, Bernauer și Wullaert. Laura Rus și Elena Pavel au început ca titulare, fiind schimbate apoi în minutul 64, respectiv 70.

Levante 3 – 1 FFC Frankfurt

Cu Olivia Oprea pe teren, Levante a înscris toate golurile sale în prima repriză, printr-un hat-trick al lui Maribel Moya. În a doua repriză, Frankfurt a redus din diferență prin Matuschewski.

Atlético Madrid 2 – 0 Hyundai Steel Red Angels

Andreea Părăluță a apărat poarta echipei madrilene în meciul cu liderul din Coreea de Sud. Golurile au fost marcat de Laura Fernandez și Genoveva Añonman.

Foto: Alex Marin