Astăzi trebuia să fiu la Hunedoara pentru finala Cupei României la fotbal feminin, meci jucat între Olimpia Cluj și ASA Târgu Mureș. Nu am mai reușit să ajung, dar am urmărit partida pe site-ul echipei din Cluj. Cupa a fost câștigată de ASA Târgu Mureș după un meci destul de intens, întrerupând astfel dominația Olimpiei Cluj, echipă care a reușit eventul în ultimii 5 ani. Practic, încă din primul an de înființare, Olimpia Cluj a rupt fâșul tuturor, atât în campionat, cât și în cupă.

Scorul final s-a stabilit încă din minutul 17. ASA a deschis scorul în minutul 3, în urma unei pase aiurea dată de portarul clujan, iar Paula Boroș, lăsată liber, a șutat ușor în poartă. După ce în primele minute Olimpia nu a reușit să construiască, apărarea mureșencelor stând foarte sus, Alexandra Lunca a egalat în minutul 15 cu un gol dat cu capul, după o fază frumoasă. Dar la nici două minute, un fault aproape de careul clujencelor, i-a dat ocazia Brighittei Goder să înscrie din lovitură liberă.

Meciul s-a întrerupt de foarte multe ori, repriza a doua având chiar 5 minute de prelungiri. Olimpia a alergat după egalare, s-a lovit de apărarea Mureșului, dar și de ghinion, două jucătoare accidentându-se. Arbitrul nu a acordat Olimpiei mai multe faulturi, trebuiau cel puțin încă două cartonașe galbene. Clujencele au trimis mingea în disperare către atac pentru a reuși măcar o egalare și pentru a trimite meciul în prelungiri, dar nu le-a prea ieșit jocul. Au fost jucătoare care au dat absolut totul pe teren, dar au fost și jucătoare slabe. Mi se pare că unele din ele au avut o atitudine de merge și așa, ceea ce nu e posibil într-o finală de cupă. Sau poate că nu erau în cea mai bună formă.

Per total, meciul nu a fost unul extraordinar, dar nici unul slab. Însă a fost un meci la care m-am bucurat, apoi m-am enervat și am strigat prin casă. Poate că a fost echipa mai determinată (mai ales că fetele și-au dorit enorm revanșa pentru meciurile pierdute până acum), dar ASA Târgu Mureș nu a mai avut foarte multe ocazii după cele două goluri și nu mi se pare că a fost mai bună decât Olimpia. La final însă, a fost echipa a cărei jucătoare au ridicat Cupa României și s-au bucurat. Iar pentru asta merită felicitate!

asa_targu_mures_cupa_romaniei

Până în ultimele două luni nu am urmărit fotbalul feminin din România (am început după meciul României cu Franța), dar Olimpia Cluj m-a câștigat ca suporter după meciurile urmărite. Este o echipă foarte bună cu jucătoare cu potențial imens. Mă bucur că transmit meciurile pe site-ul propriu. Este loc de mai bine la aceste transmisiuni, dar în același timp, este de respectat faptul că o fac.