Mihaela Ciolacu tocmai a împlinit 19 ani și este din Brașov, orașul în care au asistat 8000 de spectatori la derby-ul de atunci al fotbalului feminin, ICIM Brașov – CFR Craiova din anul 1990. Din păcate pentru ea (și pentru brașoveni) fotbalul feminin a cam dispărut din orașul de sub Tâmpa, așa că a ajuns la Olimpia Cluj când avea doar 12 ani. În timp a devenit om de bază la echipa clujeană, a muncit și a ajuns și la naționala României. Nouarul Olimpiei Cluj evoluează pe postul de mijlocaș.

Anul acesta a absolvit și liceul. A fost un an în care, pe lângă titlurile câștigate cu Olimpia, a câștigat toate competițiile liceale cu Liceul Sportiv din Cluj (ex. Cupa Coca Cola, Olimpiada Națională a Sportului Școlar). Mai mult, Mihaela a fost aleasă MVP-ul etapei finale a Cupei Coca Cola, lăsându-i pe băieți cu buza umflată, după ce a primit mingea cu care s-a jucat meciul de deschidere Euro 2016, Franța – România. Și, pe lângă cariera de fotbalistă, a reușit să se pregătească pentru Bac, unde a luat note foarte bune.

Aveam interviu stabilit pentru zilele de după Cupa Coca Cola, însă întoarsă de la finala din București, Mihaela a intrat direct în Bac. Astfel, am amânat momentul, iar acum, când am ajuns la Cluj, am zis că nu mai scapă. 😀

Mihaela Ciolacu alături de Oana Negrea și Teodora Meluță la festivitatea de premiere Cupa Coca Cola

Ești din Brașov, oraș care a avut echipa ICIM și care acum se chinuie să construiască o echipă feminină la Colțea. Cum și unde ai început tu să joci fotbal și cum ai ajuns la Cluj acum 7 ani?

Fotbalul l-am început ca toate fetele, în spatele blocului. La vârsta de 8 ani am fost dusă de către profesorul meu de sport să fac fotbal într-un cadru organizat la FC BRAȘOV, unde m-am antrenat și am jucat doi ani de zile alături de băieți. Antrenorul meu a luat legătura cu domul Mirel Albon, i-a spus despre mine și m-au adus la Cluj. Sper totuși ca Brașovul să construiască o echipă bună pentru campionat.

Erai abia în clasa a 6-a când te-ai mutat la Cluj pentru a juca fotbal. Cum te simțeai atunci, când ai plecat de acasă să faci ceea ce iubești, și cum te simți acum după atâția ani petrecuți aici?

Nu mi-a fost greu deloc, deoarece fetele și oamenii din conducere s-au purtat foarte frumos cu mine și m-au integrat rapid, mă simțeam într-o aventură continuă. Acum, după 7 ani de zile, pot spune că mă simt acasă când spun “Cluj”, iubesc Clujul.

Cum s-a adaptat familia ta la această schimbare majoră? Ce au spus de pasiunea asta?

Familia m-a susținut întodeauna să fac ceea ce îmi place, că a fost fotbal sau alte sporturi pe care le-am încercat!

La doar 18 ani ești jucătoare de bază la echipa de senioare a Olimpiei. Dar cum a fost prima oară când ai jucat cu senioarele?

Prima dată când am jucat alături de fetele de la Cluj a fost la București, într-un meci contra celor de la Fair-Play, eram nerăbdătoare să intru în teren să joc, credeam că numai eu știu fotbal, deoarece nu știam până atunci că exista fotbal feminin.

Tocmai ai dat Bacul vara asta, cum a fost experiența ”examenului de maturitate” pentru tine?

A fost o perioadă foarte stresantă și grea. Fiind mult plecată cu echipa, eram cu materia în urmă, dar totul a fost bine la final.

Ce e mai ușor, să alergi 90 minute într-un meci sau să înveți comentariu la „Luceafărul”?

Clar să alerg 90+ minute, păcat că nu am avut la alegere! 😀 

Pentru viitor îți dorești să te dedici fotbalului sau te pregătești și pentru o carieră de back-up?

Continui cu fotbalul și studiile, mai departe vedem ce îmi rezervă viitorul!

Te-ai înscris la facultate?

Da, m-am înscris la Kinetoterapie și motricitate specială la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj Napoca.

Care este visul tău cel mai mare?

Visul? Cineva zicea că dacă îl spui nu se mai îndeplinește.

Care sunt jucătoarele pe care le admiri, atât la nivel național, cât și internațional?

La nivel național o admir pe Ioana Bortan, care are ceva ce nu avem noi românii – mentalitate, și chiar cred că este unul dintre cele mai bune și clare produse ale României la fotbal feminin, alături de Florentina Olar și Maria Ficzay! La nivel internațional o apreciez pe Tobin Heath.

Ce faci în timpul liber?

Timpul liber îl petrec alături de prieteni, merg la cinema, mă plimb.

Trei melodii pentru playlistul de fotbalistă.

P!nk – Family portrait

Andra – Fericirea nu se dă pe bani

Nane – La piept