Teodora Meluță vine din București și abia a împlinit 18 ani. Cu toate acestea, este om de bază în defensiva Olimpiei Cluj, în defensiva loturilor naționale de junioare, și este o prezență constantă și în lotul de senioare pregătit de Mirel Albon. Până la 14 ani a jucat doar cu băieți, iar după ce a jucat puțin la CSS Târgoviște, când avea puțin peste 15 ani, a lăsat capitala și s-a mutat în Cluj. Anul acesta a absolvit Liceul cu Program Sportiv și a trecut cu brio de Bac.

Personal, consider că Teo este unul dintre cei mai promițători fundași din România și îi văd un viitor frumos, în străinătate. 🙂

Vii dintr-o familie de microbiști, dar totuși cum te-ai hotărât să practici fotbal la nivel înalt?

Fotbal pot să zic că joc de când eram mică, fiind singura fata în familie, frații mei au avut o influență asupra mea în ceea ce privește practicarea acestui sport. Totul a început când eram în curtea școlii cu colegii mei, iar antrenorul fratelui meu mai mic a venit să mă întrebe dacă vreau să joc cu băieții în echipă. În mintea și în inima mea a fost o bucurie enormă. Când am hotărât că vreau să joc fotbal într-un cadru organizat la o echipă de băieți, nici nu mă gândeam că există fotbal feminin și nici nu cred că mi-a trecut vreodată prin minte că aș putea să joc la un nivel înalt.

Teo și Melinda Nagy, fundașii de nedespărțit ai Olimpiei Cluj

Cum ai ajuns la Olimpia Cluj?

Offf e o poveste foarte lungă, dar încerc să o spun mai pe scurt. Domnul Mirel Albon și domnul Alin Cioban doreau să mă alătur echipei imediat după prima mea convocare la echipa națională, dar părinții nu au dorit să mă lase atunci din cauza vârstei și a unei probleme la picior. Discuțiile au tot continuat cu domnul Alin până când, într-un final, am luat hotărârea cu familia mea că Olimpia Cluj este echipa care mă poate ajuta să fac performanță în cariera mea.

Ai devenit între timp om de bază în apărarea Olimpiei. Cum îți vezi evoluția din ultimii ani?

Mă bucur enorm că am ajuns om de bază la Olimpia Cluj, aș putea spune că este un vis devenit realitate, odată cu venirea la această echipă. Evoluția mea pe acest post pot spune că este într-un progres, am avut multe lucruri de învățat de la jucătoarele cu experiență, dar și din propriile greșeli. Consider că m-am maturizat în jocul meu de fundaș în ultimii ani.

Cum vezi meciurile următoare, cele din UCL? Ai emoții pentru că jucați acasă?

Emoțiile sunt enorme ținând cont că jucăm “la noi acasă” grupele UWCL, dar sper ca publicul să fie pentru noi al 12-lea jucător.

Teodora, alături de doamna Cornelia Ionescu, medicul echipei naționale feminine de mai bine de 23 de ani

Ești cea mai tânără debutantă din istoria Naționalei de Fotbal a României, atât cea masculină, cât și cea feminină, aveai doar 15 ani. Cum a fost acel meci pentru tine, cum te-ai simțit?

Evident am fost copleșită de foarte multe emoții, nu îmi venea să cred că o să debutez pentru echipa de senioare, dar fetele m-au ajutat să îmi depășesc emoțiile, iar când am intrat pe teren totul a venit de la sine. Abia după meci am aflat ca sunt cea mai tânără debutantă.

Tocmai ai dat Bacul vara asta, cum a fost experiența ”examenului de maturitate” pentru tine?

A fost o perioadă foarte stresantă și dificilă, fiind împărțită între fotbal și școală, dar mă bucur enorm că am reușit să trec cu brio “examenul de maturitate”.

Ce e mai ușor, să alergi 90 minute într-un meci sau să înveți comentariu la „Moromeții”?

Bineînțeles să alerg 90 minute, chiar și mai mult, decât să învăț mai ales comentariul “Moromeții” pe care “l-am îndrăgit ” foarte mult.

Te-ai înscris la facultate?

Da, am ales să mă înscriu la Educație fizică și Sport.

Foto: Viorel Gabriel Titu

Pentru viitor îți dorești să te dedici fotbalului sau te pregătești și pentru o carieră de back-up?

De când am ales să fac acest sport de performanță, în mintea mea gândurile îmi zboară să mă dedic fotbalului până când mă țin “balamalele”, dar oricând sunt pregătită și pentru o carieră de back-up.

Care este visul tău cel mai mare?

Să ajung să îmi fac o carieră în fotbal la cel mai înalt nivel!!!

Care sunt jucătoarele și jucătorii pe care le admiri, atât la nivel național, cât și internațional?

Wendie Renard, Nilla Fischer și Steph Houghton sunt doar câteva nume din fotbalul feminin internațional pe care le apreciez din punct de vedere fotbalistic, dar mai mult aș spune că admir jucătorii de fotbal și încerc să fur puțin din meseria fiecăruia: David Luiz, Sergio Ramos, Thiago Silvia și pot spune că mă asemăn foarte mult cu jocul fostului fotbalist Alessandro Nesta.

Spune-mi trei melodii pentru playlistul de fotbalistă.

Mahmut Orhan feat Sena Sener – Feel
The Script feat Will.I.Am – Hall of fame
Guess Who- Onoare