După ce a câștigat primul meci din grupa preliminară a UWCL cu 7-1, Olimpia Cluj a făcut din nou spectacol și a câștigat cu 10-0 meciul împotriva ŽFK Breznica, arbitrat de Elvira Nurmustafina și asistată de Elena Adveenko, Katarzyna Wojs.

Echipe de start

Olimpia Cluj: 31. Roxana Oprea (GK), 4. Ioana Bortan (cpt.), 5. Teodora Meluță, 6. Adina Giurgiu, 8. Ștefania Vătafu, 9. Mihaela Ciolacu, 14. Alexandra Lunca, 19. Isabelle Mihail, 22. Corina Olar, 88. Beatrice Tărășilă, 99. Loredana Popa.
Rezerve: 1. Lavinia Boandă (GK), 2. Andreea Corduneanu, 3. Lidia Havriștiuc, 7. Dariana Indrei, 10. Andreea Voicu, 11. Mara Bâtea, 20. Cristina Carp. Antrenor: Mirel Albon.

ŽFK Breznica: 1. Bajčetić (GK), 4. Rondović (C), 5. Jankov, 6. Lončar, 7. Vujičić, 9. Bojat, 10. Vraneš, 11. Brašnjo, 16. Djurković, 17. Milenković, 18. Koprena.
Rezerve: 12. Čabarkapa (GK), 2. Tošić, 3. O. Knežević, 13. Topalović. Antrenor: Zoran Vuković.

olimpia_cluj_uwcl

Olimpia Cluj a început acest meci la fel de puternic ca și pe cel anterior, având prima ocazie mare în minutul 2. Popa înscrie primul gol al meciului în minutul 9, după ce Lunca ratează în primă fază. (De fapt Mihail marchează primul gol al meciului și primul ei gol în UWCL, dar este încurcată cu Popa.) În minutul 11, Mihail trece spectaculos de trei adversare și centrează perfect pentru aceeași Popa, aceasta marcând din nou.

Giurgiu și Mihail se distrează cu adversarele, driblează, fac scheme, dau mingi printre picioare. Balonul ajunge și pe la Oprea, ea neavând treabă în poartă până acum. Breznica încearcă să atace, dar apărarea clujeană oprește tot.

În minutul 17, Mihail pătrunde din nou foarte bine, îi pasează lui Lunca, aceasta mai departe spre Bortan, dar cea din urmă accelerează prea târziu și nu ajunge balonul. Golul de 3-0 este marcat în minutul 21 de Lunca după o pasă foarte bună dată printre adversare de Vătafu. În același minut, Olimpia ratează incredibil după o fază făcută Vătafu și Lunca, urmând ca în minutul 26 Mihail, Bortan și Lunca să mai facă puțin spectacol, dar fără gol.

Urmează trei goluri în trei minute, abia editez statusul pe pagina de Facebook Și Fetele Joacă Fotbal, că Olimpia mai marchează un gol. Lunca de două ori și Vătafu duc scorul la 6-0 în minutul 29. În următoarele zece minute, Olimpia Cluj a mai avut ocazii prin Lunca și Mihail, cea din urmă realizând din nou câteva scheme spectaculoase. După o fază mai întortocheată cu Bortan și Lunca, cea de-a doua marchează golul de 7-0, în minutul 41. Până la fluierul final al primei reprize, Popa marchează pentru 8-0 în urma unei lovituri libere cu o schemă între Bortan, Vătafu și Giurgiu.

olimpia_cluj_uwcl_1

În repriza secundă Olimpia Cluj parcă nu a mai turat motoarele atât de mult, Lunca, Mihail, Bâtea (intrată în locul lui Popa) ratând pe rând . Dar și apărarea echipei din Muntenegru pare că s-a trezit. Minutul 66 a adus cea mai mare ocazie a echipei Breznica. Oprea era ieșită din poartă, Bojat a încercat să profite și să surprindă cu un șut, dar portarul Olimpiei a reușit să se retragă și să respingă mingea în corner, resimțindu-se puțin după această fază. Clujencele continuă să atace, dar continuă să și rateze, golul de 9-0 fiind marcat în minutul 76 de către Bâtea, după o pasă a lui Mihail. Carp intră în locul lui Mihail și are o primă ocazie la doar câteva secunde. În minutul 82, Bortan este faultată în careu, iar Vătafu stabilește din penalty scorul final al meciului: 10-0. Olimipia Cluj termină meciul așa cum l-a început, în atac, în minutele de prelungire Carp, Vătafu, Lunca și Olar mai ratând câteva ocazii.

Au mai evoluat Bâtea (Popa), Corduneanu (Ciolacu), Carp (Mihail) pentru Olimpia Cluj, în timp ce pentru ŽFK Breznica au mai evoluat Tošić (Milenković), Topalović (Brašnjo), Knežević (Koprena).

Olimpia Cluj a avut 47 de șuturi, din care 25 pe poartă, în timp ce ŽFK Breznica a avut patru șuturi, din care doar unul pe poartă. Pe lângă scorul final, această statistică arată clar cum clujencele au dominat întreaga partidă. Apărarea a avut puține greșeli, Meluță și Olar au jucat perfect și au oprit toate încercările echipei adverse. Cum am spus și la meciul anterior, a fost din nou o victorie a unei întregi echipe. Toate fetele aflate pe teren au dat totul pentru această victorie.

De la ora 18:30 se va disputa meciul Pärnu Jalgpalliklubi – Medyk Konin, meci pe care cea din urmă nu ar trebui să aibă probleme în a-l câștiga. Duminică, de la ora 18:00, are loc ultimul meci din grupă, între Olimpia Cluj și Medyk Konin. Practic finala acestei grupe, cine câștigă, merge mai departe în Champions League.

Foto: www.polskapilkakobiet.pl