Toate festivalurile de muzică se desfășoară în aer liber. Multe au și spații pentru diverse activități sportive. În România numărul festivalurilor crește în fiecare an. Dar câte se desfășoară pe un aerodrom? Niciunul. Timp de 4 zile Aerodromul Măgura dintre Sibiu și Cisnădie va fi învăluit de muzică, pe 4 scene, dintre care una va fi în interiorul unui hangar. Tare, nu?

Airfield Festival are loc între 30 iulie – 2 august și aduce 98 de proiecte muzicale. Este singurul festival cu scenă dedicată hip hop-ului, de line up-ul căruia s-a ocupat Vlad Dobrescu de la CTC, acesta invitând MC și rapperi atât din țară, cât și din străinătate, nume care și-au pus amprenta asupra acestui gen muzical. Cel mai răsunător nume din acest an este Mobb Deep, dar îi puteți asculta și pe CTC, KRS-ONE, Dj Woody, Alan și Kepa, Macanache etc.

Pe scena principală și pe scena Airfield putem asculta artiști foarte faini, printre care Blomqvist, Gus Gus, Nôze and Band, Moonlight Breakfast, Subcarpați, Golan, Alexandrina, Fanfare Ciocârlia, etc. Mai avem scena techno, din interiorul hangarului, aici mixând unii dintre cei mai în vogă Dj ai momentului: Dixon, Âme, Recondite, Mano Le Tough, DJ Koze sau Nick Curly. Aceasta este scena unde muzica nu se oprește decât în zori, așa că, dacă nu ești din Sibiu, pregătește-ți cortul pentru că există și zonă de camping.

Line up Airfield Festival
Line up Airfield Festival

De asemenea, pe durata festivalului se vor desfășura în jur de 20 de activități în aer liber, de la volei pe nisip la pantomimă, de la dirtpark la teatru. Despre toate aceste activități voi scrie într-un articol viitor. Totodată, nu degeaba se desfășoară festivalul pe un aerodrom. Airfield te invită să vezi Sibiul de sus: poți zbura cu avionul sau elicopterul, poți sări cu parașuta sau să te ridici cu balonul.

În zilele care urmează voi prezenta câțiva artiști care vor veni la acest festival și pe care nu îi poți rata. Dacă nu vrei să vii în toate cele 4 zile, poți achiziționa bilet de o zi, la un preț de 70 de lei. Până pe 29 iulie poți lua abonament promoțional cu 219 lei. În ziua festivalului, acesta costă 269 lei. Și pentru că mai sus îți spuneam să aduci cortul, accesul în zona de camping te costă 30 lei/persoană/festival. Pentru mai multe detalii intră pe airfield.ro.

Mai jos ai programul pe zile, alături de câteva poze care să te convingă să vii la Airfield Festival.