În august mi-am cam neglijat blogul și, deși am avut câteva idei de articole, nu am avut timpul necesar să le scriu. Dar mi-am propus să se schimbe treaba asta, așa că revin și cu subevaluatele săptămânii. Spuneam în primul articol de acest gen că voi prezenta melodii ale unor trupe mai mult sau mai puțin cunoscute, care ar merita multe milioane de vizualizări. Cel puțin din punctul meu de vedere. Așadar, subevaluatele acestei săptămâni sunt:

  1. I’m From Barcelona – Violins: nici nu mai știu cum am dat de trupa asta, dar m-au cucerit din primele secunde. Au melodii foarte faine, iar Violins este una din melodiile mele preferate din anul 2015. Asta e genul ăla de melodie pe care aș putea să o ascult zile întregi fără să mă plictisesc de ea.
  2. Black English (NO) – Leave the Door Wide Open: i-am descoperit pe băieți în serialul Suits, în ultimul episod de vară al sezonului 3 cu melodia Stay With Me. Apoi am căutat și alte melodii și am descoperit albumul lor, El Pradope care l-am avut pe repeat multe zile la rând, iar melodia Leave the Door Wide Open este printre preferate.
  3. The Cat Empire – The Lost Song (Live): o știu din liceu..ce vremuri, îmi amintește de oameni și momente. Varianta live este mult mai faină decât cea de pe album și știu că mulți o preferă. Asta e genul ăla de melodie de o arzi chill pe undeva cu prietenii sau singur în parc, cu căști.
  4. The Jezabels – Deep Wide Ocean: cred că am auzit-o în vreun film sau serial, nu mai știu exact, dar este perfectă pentru căști, nu de bubuit în boxe. Are versuri faine, linie melodică de te bagă în filme, are tot ce îi trebuie. A nu, îi lipsesc milioanele de ascultători.
  5. Hi-Q – Soare: părerea mea este că e printre cele mai frumoase melodii compuse vreodată în România, în limba română. E de pe ultimul album al celor de la Hi-Q, Când zâmbești. Sincer, când am auzit-o prima oară, am zis „frate, cu asta pot da lovitura!”. Dar m-am gândit mai bine după și am realizat că nu are șanse cu ascultătorii din ziua de azi. Are în 3 ani aproape 3 milioane de vizualizări, în total. Bine că a făcut Andra cu minunăția asta 3 milioane în câteva zile. Comparați versurile 🙂

Acestea au fost subevaluatele săptămânii. Săptămâna viitoare scot alte subevaluate din sertar 😀