Rămâne valabil ce scriam săptămâna trecută: din ce în ce mai puține melodii românești mă fac să apăs replay. Mă refer la melodiile ăstea de radio, nu la artiștii no name pe care îi ascult în general. Am avut între timp banchetul și m-a făcut să mă gândesc serios dacă eu am o problemă sau cei din jurul meu. Dar despre asta într-un articol viitor. Ca să nu o mai lungesc, în săptămâna care a trecut au fost lansate următoarele melodii:

Andra – Nebuni în noapte: după succesul melodiei Falava, Andra se întoarce la limba română și nu dă greș. Melodia este produsă de ATOM, iar băieții ăștia fac muzică de calitate. Piesa Andrei este frumoasă și are aproape 2 milioane de vizualizări. Evident, nu este Falava cu fete sexy și alte cele, este o Andră gravidă în a nu știu câta lună, dar are succes.

Alex Mica – Afrodita: tipul ăsta trebuia să cânte manele. Bine, dacă vreau să fiu foarte rea, melodia asta poate intra și în categoria manelelor. Dar să îi spunem dance, latino bla bla. Cea mai de succes melodie a lui este Dalinda, dar nici cu Nu mai cred în tine nu a dat-o în bară. Să vedem cum îi merge cu Afrodita. Oricum, nu voi înțelege niciodată de ce melodiile cu versuri în spaniolă au clip filmat în insulele grecești. Știu că e mai ieftin, dar no…nu am fost niciodată în Corfu, dar la cât am de-a face cu insula Corfu la servici, mi-am dat seama unde e filmat clipul.

Bianca – Trofeul din vitrină: m-a lovit direct cu trap melodia asta. Beat-ul e bun, dar versurile strică, sunt idioate. La un moment dat versurile sunt ca gluma aia de circula pe net cu „Ce faci, iubi? Bine, în pat cu febră, tu? Uite în club, în spatele tău”.

Connect-R feat. Pacha Man – Mare caldură: speram să fie mai mult stilul lui Pacha, decât al lui Connect-R, dar am sperat degeaba. Versurile sunt așa…pentru marea masă, instrumentalul la fel. Îmi plăcea de Connect-R pe vremea R.A.C.L.A, sau când o dă live pe la radiouri, dar melodiile din ultimii ani…îmi pare rău, dar nu le simt. 

Akcent feat. Galena – Te quiero: Adrian Sînă a rămas singur în trupă și cântă sub numele de Akcent în limba engleză. Melodiile românești sunt sub numele propriu. Akcent este cunoscut la nivel internațional, este printre cei mai de succes artiști români, are multe concerte prin străinătate, ceea ce nu putem spune despre mulți. Melodiile lui sunt bune, nu sunt pe gustul meu, dar Adrian este unul dintre cei mai buni producători din România. Te quiero este în colaborare cu una dintre cele mai de succes artiste din Bulgaria, Galena și cred că va hit prin afara țării.

Emil Lassaria And Caitlyn – El Calor: hmm…sincer, singura melodie care îmi place este un mix pe Balada lui Ciprian Porumbescu, acesta fiind imnul FOTE 2013. Nici asta nu mi-a plăcut la început, dar la cât am ascultat-o involuntar în zilele acelea, mi-a intrat în cap. Cât despre El Calor, iese în evidență prin partea de instrumental mai oriental, indian să zic, dar apoi strică partea  tipului, întorcându-se la minunatele versuri în spaniolă. Nu este pentru mine…

Electric Fence feat. Sore – I Got My Mind on You: începuse în stilul celor de la Moonlight Breakfast și credeam că o să fie wow, dar nu este… Devine monotonă la un moment dat, iese prin evidență prin faptul că abordează alt stil, dar nu l-au abordat îndeajuns de bine, părerea mea. Lui Sore i se potrivește stilul, ar putea continua pe drumul acesta, dar știm cu toții că nu o va face. 

Heaven – La La Love: oau, au revenit fetele de la Heaven. Dar nu cu ceva nou, ci cu ceva care se aude peste tot și care nu iese cu nimic în evidență. Același ritm, aceleași versuri în englezo-spaniolă, același clip filmat prin vreo insulă grecească. Daaar, melodia seamănă nu cu Habibi a lui Shaggy, Faydee, Mohombi și Costi Ioniță.

Mario Fresh – Fata de la Metrou: ăsta e unul dintre puștii despre care puteți citi în articolele gen ”Incredibil! Alex Velea și Antonia au 4 copii”. Celălalt e Lino, ex Tzip Tzop. Amândoi o ardeau mari rapperi și au ajuns sub aripa lui Velea, rezultatul se aude….Dar eu nu sunt în grupul țintă, acesta fiind alcătuit din puștii care au dat Evaluarea Națională anul ăsta.  

Doddy feat. Nicole Cherry – Rezervat: acest Summer Sensation (după cum spun ei singuri) este un fel de remake al melodiei Bine mersi de anul trecut. Versuri cam tot asta vor să zică, iar clipul parcă este montat din scene tăiate la montaj de la clipul de anul trecut. Adică serios? Doar Vescan lipsește de la masa care juca anul trecut cărți. Chiar atât de lipsiți de idei sunt regizorii de clipuri din ultimul timp?

Cele de mai sus sunt cele mai importante melodii lansate în săptămâna care a trecut. Nu pot să zic nici măcar de una că m-a făcut să dau replay. Ceea ce este trist. Să vedem ce urmează săptămâna viitoare.