După ce marți a avut loc prima semifinală a Eurovisionului, astăzi vine rândul altor 17 țări să intre în concurs. Marți s-au alăturat 10 țări celor 7 calificate direct în finală. Acestea sunt Albania, Armenia, Rusia, România, Ungria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia și Belgia. Despre aceste melodii am scris în prezentarea primei seri

Esc2015logo

Astăzi intră în concurs următoarele țări:

Monika Linkytė and Vaidas Baumila (Lituania) – This Time: îmi place abordarea lor, e altceva și e mai bună decât multe altele. Dar nu știu dacă e gustat stilul. După numărul de vizualizări clar nu e. 

Molly Sterling (Irlanda) – Playing With Numbers: citeam că multora le place din ce în ce mai mult melodia Irlandei. Dar nu știu, nu are acel ceva care să mă atragă pe mine. Mi se pare monotonă. 

Anita Simoncini & Michele Perniola (San Marino) – Chain of Lights: începutul era promițător. Mă așteptam la ceva mai mult. Sunt curioasă cum se aude live vocea lor. Dar oricum, melodia nu e cea mai rea. 

Knez (Muntenegru) – Adio: că vioara îmi atinge latura senibilă, am mai scris pe blog de multe ori. Nici în melodia asta nu se lasă mai prejos. Îmi place melodia pentru că are iz balcanic și limba proprie. Exact ceea ce lipsește Eurovisionului din ultimii ani. 

Amber (Malta) – Warrior: e interesantă melodia. Trece în finală pentru că iese în evidență. Îmi place că erupe la un moment dat, nu e monotonă. 

Mørland & Debrah Scarlett (Norvegia) – A Monster Like Me: e foarte Florence & The Machine melodia. Nu e rea, dar nu mai vreau balade. Sunt prea multe. 

Leonor Andrade (Portigalia) – Há um Mar que nos Separa: îmi place că portughezii cântă în limba lor. Nu îmi place melodia foarte mult, dar e de admirat că de atâția ani preferă să nu o dea pe engleză.

Marta Jandová and Václav Noid Bárta (Cehia) – Hope Never Dies: era o melodie prin 2007 – 2008 la care mă tot gândesc și nu îmi dau seama care era, Slovenia, Slovacia poate. Asta seamănă cu ea. Nu e rea, dar din nou…baladă. 

Nadav Guedj (Israel) – Golden Boy: versurile de la început nu prea intră în restul melodiei. Oricum, e o melodie care clar iese în evidență, îmi place că are partea de muzică tradițională. 

Aminata (Letonia) – Love Injected: m-a luat prin surprindere melodia, are un sound diferit, dar mi-e teamă că nu va trece de semifinală. 

Elnur Huseynov (Azerbaijan)- Hour of the wolf: e una din baladele care îmi plac. E puțin mai orientală și sună ok. 

Maria Olafs (Islanda) – Unbroken: și despre asta am citit că urcă prin topurile oamenilor. Mie nu mi se pare cine știe ce, dar o văd în finală. 

Måns Zelmerlöw (Suedia) – Heroes: asta e una din melodiile preferate de anul acesta. Poate și din cauza coregrafiei din selecția națională, nu știu, dar m-a cucerit. Clar trebuie să ajungă în finală. 

Mélanie René (Elveția) – Time to Shine: îmi place melodia. În primele și ultimele secunde m-a dus cu gândul la Ultimul Mohican. Ar fi fost și mai faină dacă mergea pe aceeași linie. 

John Karayiannis (Cipru) – One Thing I Should Have Done: de la Cipru voiam altceva, nu o baladă. Bine, asta voiam de la mai multe țări, dar toate mă bombardează. Mă adoarme melodia, nu are moment de erupere. 

Maraaya (Slovenia) – Here For You: în primele secunde am zis „o nu, nu încă una lentă”, dar m-a luat prin surprindere. M-a cucerit cu instrumentalul, nu mai contează versurile. 

Monika Kuszyńska (Polonia) – In The Name Of Love: fata a avut un accident de mașină și a paralizat. Tot respectul pentru faptul că a trecut peste acest moment și a continuat cariera muzicală. Dar e și puțin marketing în toată treaba. Oricum, clipul e emoționant. 

Și acum ar trebui să aleg 10 melodii care să intre în finala de sâmbătă. Credeam că o să fie mai ușor, dar nu e. Aș zice: Suedia, Slovenia, Elveția, Muntenegru, Malta, Israel, Irlanda, Azerbaijan, Cehia, Islanda. Dar mai mizez și pe Norvegia și San Marino.