Anul acesta va avea loc la Viena a 60-a ediție a concursului Eurovision, după ce anul trecut a câștigat Conchita Wurst cu melodia Rise like a Phoenix. Astăzi, în urma unei conferințe de presă susținută de TVR, am aflat cele 12 melodii care s-au calificat pentru finala ce va avea loc la Craiova, pe data de 8 martie 2015. 

Au fost înscrise 94 de melodii dintre care au fost alese 12. Melodiile finaliste sunt următoarele, în ordine alfabetică:

A million stars – Luminița Anghel: după ce a terminat pe locul 3 alături de Sistem cu melodia Let Me Try în ediția de la Kiev din 2005, în 2013 s-a clasat pe locul 3 la finala națională, anul acesta intră din nou în concurs. Melodia este mai lentă, dar mie îmi place vocea ei. Luminița Anghel cântă bine live, iar melodia îi pune în valoare vocea.

Chica latina – Aurelian Temișan feat. Alexa: Are ritmuri latino, după cum spune și titlul melodiei. Versurile sunt în spaniolă și engleză. Melodia nu mă atrage deloc, iar dacă această melodie este printre cele mai bune, sunt curioasă cum au fost restul de 82 de melodii.

De la capăt – Voltaj: este o melodie pe care o știm deja, ea fiind lansată la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Mesajul melodiei este puternic datorită campaniei pornite odată cu lansarea melodiei, campanie pentru ajutorarea copiilor și a tinerilor lăsați acasă de părinții plecați la muncă în străinătate. La selecția națională, Voltaj va cânta în română, dar dacă vor câștiga au varianta în engleză pregătită.

Dragoste în lanțuri – Băieții: nu știu cine sunt băieții, dar melodia lansată în decembrie 2014 nu îmi place.

Love won’t run away – Blue Noise: melodia este interesantă pentru că este acapella în întregime, iar stilul acesta trebuie apreciat pentru că efortul este mult mai mare.

My light – Rodica Aculova: este o melodie mai lentă, dar nu vine cu ceva nou, nu mă face să o ascult încă o dată.

Nowhere – Cristina Vasiu: la fel, nimic nou. Melodie lentă cu părți de dubstep pe refren.

Save us – Tudor Turcu: câștigător al celui de-al doilea sezon X Factor, Tudor își încearcă pentru a doua oară norocul la Eurovision. După melodia Hello din 2013, anul acesta vine cu o melodie mai bună, după părerea mea. Cred că e printre cele mai bune din concursul național de anul acesta.

Secret place – Super Trooper: este o melodie disco, gen anii `70. Stilul acesta aduce buna dispoziție și trupa poate avea succes.

Still alive – Ovidiu Anton: melodia este ok, la sfârșitul melodiei pe refren îmi aduce a Steven Tyler de la Aerosmith în I don’t want to miss a thing.

Superman – Lara Lee: melodia e plină de clișee, sună ok, dar la refren îmi aduce puțin a Sia cu Chandelier. Poate câștiga, dar pentru că nu știu cine e Lara Lee, nu știu cum sună live.

CEJ – We were in love: m-a plictisit melodia, nu are acel ceva de care este nevoie pentru Eurovision.

În topul meu Tudor Turcu se bate cu Voltaj pentru locul I. Apoi Super Trooper, Blue Noise și Luminița Anghel.

10926372_846033325460741_4697762767708447887_n