Probabil ai văzut deja știrea cum că anul acesta o româncă va reprezenta Elveția la Eurovision, mai exact Miruna Mănescu. Ea formează trupa Timebelle alături de Samuel Forster și Emanuel Daniel Andriescu, ei fiind deja la a doua încercare de a reprezenta Elveția. În 2015 s-au clasat pe locul 2 cu piesa Singing About Love, dar acum au câștigat cu Apollo. Prin urmare, cei trei îl urmăresc pe zeul grec până la Kiev. 

Ascultând toate melodiile din finala elvețiană, Apollo clar este cea mai bună și a zdrobit la televot, câștigând cu 47.88%. Melodia este o baladă construită pe formula de Eurovision, dar cu un sound destul de actual, după părerea mea. Este o melodie puternică, emoționantă. Miruna interpretează impecabil, știe să se joace cu vocea, e și carismatică, iar backing-ul în acest caz își face treaba foarte bine și aduce un plus, spre deosebire de Azerbaijan de anul trecut de exemplu.

În fiecare an, în semifinale sunt melodii care trec pe lângă ureche, nu au nimic care să te facă să vrei să o mai asculți și în finală. Apollo nu este așa, Apollo te captează. Dar va fi într-o semifinală cam grea, cu țări precum Israel, Norvegia, Serbia, Olanda, Austria, Bulgaria, Croația, România, Ungaria etc. Însă eu o văd calificată în finală. Și asta nu pentru că Miruna e din România, ci pentru că melodia este bună. 🙂

Pe Miruna probabil o știi din Shaka Muv sau Conekt, dacă ești din generația mai veche, iar acum câteva săptămâni s-a relansat sub numele de Runa cu melodia Blestem, compusă de băieții de la Kazibo și lansată alături de Global Records. Eu îi văd un viitor frumos.

__

Foto: Mirco Rederlechner, easypictures.ch