Blog Post

New

Eir Ball: o minge concepută pentru schimbare

Are nevoie fotbalul feminin de o minge mai mică și mai ușoară? Rata de accidentare la genunchi a jucătoarelor este mai mare decât a jucătorilor de fotbal, iar compania daneză Eir Soccer spune că acest lucru se datorează și faptului că mingile de fotbal au fost concepute pentru bărbați. De exemplu, mingea de baschet feminin are o circumferință cu 2.5 cm mai mică decât cea din baschetul masculin.

În prezent, de la 13 ani în sus, atât în fotbalul masculin, cât și în cel feminin se joacă cu o minge de mărime 5. Pentru o femeie, mingea de mărimea 5 e ca o mărime 7 pentru bărbați, iar Eir Soccer a făcut și un scurt video cu jucătorul Christian Eriksen pentru a vedea cum ar arăta astfel jocul.

Cercetători, de data aceasta nu britanici, ci din Danemarca și Germania, cu sprijinul federațiilor de fotbal din aceste țări, au conceput mingea Eir și spun că aceasta ar reduce numărul de accidentări, dar ar și mări viteza de joc pentru că se potrivește înălțimii și greutății medii a jucătoarelor. Aceasta este singura minge de fotbal modificată științific pentru a se potrivi jucătoarelor de fotbal.

Compania spune că prin reducerea circumferinței și greutății mingii, se reduce presiunea exercitată asupra genunchiului de la 80% la 2%, reduce șansa de întindere cu până la 40% și crește viteza mingii cu 13%.

Federația de Fotbal din Danemarca a permis folosirea acestor mingi la toate grupele de vârstă, cu excepția campionatului profesionist de senioare. Iar la Global Goals World Cup se joacă exclusiv cu mingea Eir, care a devenit între timp și simbolul acestei mișcări, fiind folosită în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Nikolaj Coster Waldau aka Jaime Lannister e și arbitru în cadrul turneelor Global Goals World Cup

__

Dacă vrei să te antrenezi cu mingea Eir, te poți înscrie în echipa Dream Team care va reprezenta România în Global Goals World Cup din Copenhaga în perioada 12-14 mai 2019. Detaliile le găsești aici, iar formularul de înscriere .

Foto: ggwcup.com