În majoritatea campionatelor s-a luat o pauză datorată meciurilor internaționale, dar s-au jucat meciuri în Israel și Cipru, plus câteva meciuri amicale. Am și o surpriză în secțiunea meciurilor amicale! 🙂

Israel – Ligat Nashim, etapa 16

ASA Tel Aviv University 2 – 3 FC Kiryat Gat

Meci dramatic în ultima etapă dinaintea play-off-ului din Israel. Cine câștigă intră ca lider în următoarea fază. ASA Tel Aviv a început meciul mult mai bine și a reușit să deschidă scorul prin Vered Cohen încă din minutul 5. Prima fază mai periculoasă a echipei oaspete a venit abia după minutul 25, dar portarul s-a aflat la datorie și a apărat șutul lui Rogers. Kiryat Gat a reușit să egaleze în minutul 44 prin Bendel Dovrat, iar acest gol a trezit echipa care a arătat cu totul altfel în partea secundă. Aceasta a atacat cu mai multe jucătoare, în timp ce Tel Aviv s-a bazat pe contraatacuri. Andreea Laiu și-a adus echipa în avantaj în minutul 57 după pasa lui Rogers. Kiryat a căutat în continuare golurile, dar a ratat toate ocaziile avute. În minutul 91 ASA a reușit să egaleze prin Eden și și-a dus echipa din nou pe primul loc, însă doar pentru câteva minute, deoarece Kiryat nu a renunțat la luptă și în minutul 97 geniala Mor Efraim a marcat pentru 3-2. O victorie dramatică, dar care o duce pe Kiryat Gat în fruntea clasamentului. Mai mult, echipa a recuperat punctele pierdute în urma problemei cu regula folosirii jucătoarelor sub 20 de ani, prin urmare are 43 de puncte și se află la opt distanță de ASA Tel Aviv.

Foto: FC Kiryat Gat

Cipru, First Division, etapa 16

Barcelona FA 3 – 0 Anorthosis

Cu liderul Apollon Ladies care stă etapa aceasta, Anorthosis a pierdut în cel mai prost moment posibil. Cu Olga Iordăchiuși, Ana Maria Stanciu, Alexandra Hornea, Mirabela Ristache și Mihaela Burtică pe teren, jocul lui Anorthosis nu a ieșit și echipa a fost taxată prima oară de Marinella Panagiotou în minutul 20. În a doua repriză, jucătoarele Barcelonei au rezolvat meciul în șapte minute, Rebecca Grace Elloh și aceeași Panagiotou marcând în mintutele 68, respectiv 75. Anorthosis putea să se apropie la doar două puncte de Apollon, dar după această etapă rămâne diferența de cinci puncte între cele două, iar Barcelona s-a apropiat la trei puncte de echipa româncelor.

Meciuri amicale

DVTK 5 – 1 ŽFK Vojvodina

Acesta a fost primul meci internațional jucat în istorie de echipa feminină a DVTK, unde activează din această iarnă Corina Olar. În minutul 25 gazdele au deschis scorul prin Vachter, ca după nouă minute Corina să marcheze dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, 2-0 fiind scorul primei reprize. Deși echipa oaspete a reușit să reducă din diferență în minutul 51, după doar trei minute s-a refăcut diferența de două goluri în urma celui marcat de Kerekes. După ce Markovic a marcat  în minutul 73, Bukovszki a închis tabela în minutul 87 la 5-1. Săptămâna viitoare DVTK începe returul campionatului din poziția de lider în liga a doua maghiară. Rezumat video.

Foto: Szabó Krisztián

International School Switzerland 1 – 8 FC Aïre-le-Lignon

Fără Andreea Corduneanu, aflată cu naționala în Turcia, și Roxana Oprea, aflată în pauză din cauza unei accidentări mai vechi, dar cu Daniela Gurz titulară în defensivă, FC Aïre-le-Lignon nu a avut probleme în a câștiga acest meci amical. După ce a deschis scorul încă din minutul doi prin Sartoretii, Jakupi a dus scorul la 4-0 până în minutul 12. Scorul primei reprize a fost de 6-0, după ce Sartoretti a marcat încă o dată, urmată de CSC. În a doua repriză FC Aïre-le-Lignon nu a mai turat motoarele marcând doar de două ori. Daniela Gurz a marcat în minutul 78, după ce gazdele au marcat golul de onoare cu șase minute înainte, iar Sartoretti a reușit și ea hat-trick-ul în ultimul minut al meciului.

Arizona Wildcats 1 – 0 Grand Canyon University

Surpriza ediției este că trecem oceanul în SUA cu retrospectiva noastră și începem să urmărim jucătoarele de origine română. Prima dintre ele este Gabriela Stoian. Ea s-a născut în Portland și este fiica lui Constantin și Liliana Stoian. A început studiile în psihologie la Universitatea din Arizona în 2014, impunându-se în echipa de fotbal feminin a universității încă din primul an, când a jucat în toate cele 21 de meciuri, în 19 din ele fiind titulară. În fiecare an de facultate a fost inclusă în topul celor mai bune jucătoare din competiția universitară, iar în februarie a fost aleasă sportiva universității.

Gabi Stoian a fost integralistă în meciul amical jucat în weekend în compania echipei universității Grand Canyon. Arizona Wildcats a dominat meciul, și-a creat ocazii, dar nu a reușit să le fructifice, Gabi ratând și ea de câteva ori. Golul a venit abia în minutul 84, când Zoe Barrie a reușit să introducă mingea în poartă din șase metri.

Foto: ArizonaWildcats.com

__

Foto 1: Arizona Wildcats