Isabelle Mihail împlinește astăzi frumoasa vârstă de 18 ani. La noi este majoră, dar în Canada și în SUA încă nu. 🙂 Zilele trecute a semnat cu Universitatea Kent State din Ohio, SUA. În România sportul universitar nu este deloc dezvoltat, iar sistemul de învățământ nu oferă astfel de oportunități, dar în SUA, să te vrea o universitate în una din echipele ei de orice fel de sport, este ceva foarte tare. Și pentru că este o perioadă importantă pentru Isabelle, am invitat-o să ne scrie câteva rânduri în jurnalul de fotbalistă.

Pe data de 1 februarie am semnat hârtiile pentru Universitatea Kent State din SUA, așa-numitul National Letter of Intent. Toți jucătorii care se duc la universități în SUA trebuie să semneze la această dată. Mutarea în SUA, studiatul la KSU și practicarea fotbalului în echipa ei va fi o nouă provocare pentru mine. Universitatea are un program academic și sportiv foarte puternic. Echipa de fotbal joacă în prima divizie a NCAA (n.r. campionatul universitar) și voi avea ocazia să joc împotriva unor jucătoare de la alte universități americane, care sunt și în echipa națională a Statelor Unite.

Foto: Arhivă personală Isabelle Mihail

Dar până să ajung în SUA, trebuie să termin cu bine clasa a 12-a în Canada. Acest ultim an este unul foarte important deoarece notele sunt trimise la universitățile la care aplici. În funcție de acestea, ești acceptat sau respins la cursurile la care vrei să participi. Și pentru că eu vin din Canada va trebui să dau și testul numit SAT, pe care trebuie să îl treci ca să fii acceptat la o universitate americană. Termin ultimul an de liceu în iunie și, fiind ultimul an, este nevoie de și mai mult studiu pentru a primi note mari. Chiar dacă trec cu bio examenul SAT pentru SUA, trebuie să mă asigur că nu rămân în urmă cu studiile din Canada și să iau în continuare note bune.

Revenind la fotbal, după accidentarea din august am avut nevoie de operație. Doctorii de aici spun că după o operație de ligament cum am avut eu, este nevoie de aproximativ șase luni de recuperare. Mi-a fost foarte greu și regret că nu am putut fi alături de fete la meciurile din septembrie și octombrie. De asemenea, când echipa a fost în SUA, am vrut să merg să le văd, dar chirurgul mi-a interzis să călătoresc. După astfel de operații, timp de șase săptămâni nu ai voie să zbori sau să călătorești pe distanțe lungi. Însă am urmărit meciurile la televizor și mi-a părut foarte rău că nu am putut fi acolo. Eu fac fizioterapie și acum am început să mă antrenez și merg și la sală, dar nu sunt încă recuperată complet. Sper ca până în iulie să îmi recapăt forma. Abia aștept să mă întorc în România și să joc la națională.

__

Reamintesc faptul că Isabelle s-a accidentat în ultimul meci jucat de Olimpia Cluj în Liga Campionilor. După victoria cu Ucraina din preliminariile Euro, fetele au afișat un banner dedicat ei. 🙂

Foto: FRF

Isabelle, îți urăm La mulți ani, mult succes în acest an care va aduce câteva schimbări în viața ta și te așteptăm înapoi pe teren!

__

Foto 1 – arhivă personală Isabelle Mihail