Diósgyőri VTK a înființat echipa de fotbal feminin anul trecut și a pornit cu un obiectiv clar: promovarea în prima ligă din Ungaria. A început cu jucătoare din Ungaria, iar în martie a transferat trei straniere: româncele Corina Simona Olar și Bianca Marilena Sandu, alături de sârboiaca Olivera Markovic. După ce și-a distrus toate adversarele, la final de sezon DVTK sărbătorește ceea ce pentru mulți părea imposibil: titlul de campioană în liga a doua și mult-dorita promovare.

22 de etape, 22 de victorii, 182 de goluri marcate și doar patru primite. Acesta este bilanțul echipei după ultima etapă. DVTK s-a instalat pe prima poziție după a doua etapă și nu a mai ajuns-o nimeni. Evident, termină cu maxim de puncte, 66, în timp ce vicecampioana Szent Mihály are 56 de puncte. Podiumul este completat de Monor. În timp ce DVTK promovează direct în prima ligă, Szent Mihály trebuie să joace baraj cu Újpest.

Corina Olar și Bianca Sandu s-au impus foarte repede în primul 11 și au jucat în toate meciurile. Bianca a marcat 13 goluri, iar Corina 6.

Zilele trecute am stat de vorbă cu ele și mi-au acordat un scurt interviu. 😀

Cum v-ați acomodat în Ungaria? Cum ați fost primite în echipă?

Corina: Ne-am acomodat destul de repede aici la Miskolc. Am întâlnit oameni profesioniști, oameni care iubesc fotbalul și vor rezultate cât mai bune.

Bianca: Cei de aici ne-au primit foarte bine, mai ales că echipa trecea printr-o perioadă foarte buna cu victorii pe linie.

Cum sunt condițiile de pregătire și condițiile oferite de echipă, comparativ cu cele din România?

Corina: Am găsit aici condiții foarte bune, practic avem la dispoziție tot ce este nevoie pentru a face performanță. Aici chiar nu se fac diferențe între echipa de fete și cea de băieți care este în prima ligă.

Bianca: Eu am rămas puțin surprinsă de condițiile de aici, de profesionalismul oamenilor care lucrează la acest club, dar mai ales de faptul că toți cei din Miskolc iubesc și apreciază atât de mult fotbalul feminin.

Ați promovat în prima ligă maghiară. Care este obiectivul echipei pentru sezonul următor?

Corina: Am promovat fără emoții în prima ligă. Se muncește bine, nu aveam nicio îndoială că o să ratăm momentul acesta. Obiectivul nostru pentru sezonul următor va fi locul 5-6. Din câte se aude pe ici, pe colo, viitoarele adversare sunt deja cu ochii pe noi. Nu este exclus însă să producem o surpriză încă din primul an, având în vedere performanța clubului MTK Budapesta de a câștiga campionatul în fața celor de la Ferencváros care se vedeau deja campioni. Deci..totul este posibil!

Bianca: Nu știu cine se aștepta ca o echipă nou înființată, mai exact în vara anului trecut, să termine campionatul cu 22 de victorii în 22 de meciuri. Da, cum a zis și Corina, obiectivul nostru în sezonul viitor este locul 5-6, dar cred că dacă continuăm așa, cu pregătire bună, multă muncă și încredere, putem face o figură frumoasă în prima ligă.