Când eram mai mică, ascultam și muzică techno, apoi am neglijat genul acesta pentru că am descoperit altele, care mi-au plăcut mult mai mult. Dar de câteva săptămâni, încerc să recuperez timpul pierdut și să descopăr nume noi (noi pentru mine) din ramura asta. Și mi-au atras atenția următorii artiști:

Âme: originară din Berlin, trupa este formată din Kristian și Frank. Ei abordează genurile house și techno. Cel mai mult mi-a plăcut de la ei un remix făcut pe o melodie a celor de la The XX, e mai jos. Din câte am citit pe net, aceștia sunt implicați și în proiecte individuale, dar au un succes mai mare împreună.

Mano le Tough: sau Niall Mannion, născut în Irlanda, locuiește în Berlin. Proiectul lui muzical este unul mai complex, de folkal house și futurist. Este foarte cunoscut în Germania, unde organizează în fiecare lună o petrecere la care invită DJ de succes. Din ce am ascultat de la el, cel mai mult mi-a plăcut Those Lights Are Lives.

Dual Shaman: băieții se numesc Vio și Dacian, sunt frați și sunt din România. Succesul lor este din ce în ce mai mare, anul acesta ei lansând și un EP, disponibil pe Soundcloud. Puteți citi un și un interviu realizat de Attack Magazine. Din ce am ascultat de la ei, cel mai mult îmi place Aether.

Andrey Pushkarev: vine din Rusia și și-a început cariera încă din 1996. După ce a avut un imens succes în cluburile din Moscova, au început să curgă invitațiile din diverse țări, acum fiind printre cei mai cunoscuți DJ. Stilul lui duce mai mult înspre minimal și este apreciat pentru faptul că mixează de pe vinyluri, având o colecție impresionantă. Broken Silence îmi place cel mai mult dintre mixurile lui.

Ce au în comun aceștia? Faptul că toți vor mixa pe scena techno din cadrul Airfield Festival, ordinea prezentării lor fiind și ordinea zilelor în care aceștia vor fi pe scenă. Ce este și mai fain, este că această scenă va fi in interiorul unui hangar aviatic, unde distracția se încheie în zori. Hai și tu la Airfield, eveniment care se desfășoară în perioada 30 iulie – 2 august, pe Aerodromul Măgura de lângă Sibiu! Mai poți lua bilete întregi la prețul de 219 lei (pre-sale) sau de o zi la 70 lei.