Deși am blog doar de câteva luni, urmăresc blogosfera de vreo 2 ani de zile și am observat că prin toamnă, oamenii din online își dau întâlnire în offline. Mai exact, aceștia se adună la Webstock, cel mai important eveniment de Social Media din România, organizat de agenția Evensys și Vodafone România.

Anul trecut, când Facebook-ul mi s-a umplut de Webstock și vedeam cât de fain e, mi-am zis: la ediția viitoare vreau să particip. Aveam în cap de ceva timp să îmi fac un blog, așa că în iarnă m-am pus pe treabă. Din păcate, nu am avut foarte mult timp să mă ocup de el, dar recuperez în viitorul apropiat. 🙂

De ce vreau să merg la Webstock și de ce cred că orice om interesat de online trebuie să participe? Pentru că în cadrul acestei conferințe se discută despre cele mai noi tendințe în social media, comunicare și promovare, dar aduce în prim plan și ultimele tehnologii din domeniu.

De asemenea, acesta este locul potrivit pentru networking, pentru că aici ai ocazia să cunoști bloggeri din toată țara, specialiști în domeniu, dar și companii și agenții active în social media, de la care ai multe de învățat, mai ales dacă ești la început de drum, cum sunt eu. În același timp, deși motivație am, cred că întâlnirea cu alți bloggeri îmi va da un imbold să investesc mai mult timp în blogul propriu și, de ce nu, să mă implic în diverse proiecte.

Este fain că la Webstock temele sunt propuse de comunitate, adică se va vorbi despre lucrurile care ne interesează pe noi. Dar și pe speakeri tot comunitatea îi propune, astfel aceștia sunt oamenii pe care noi i-am vrea să ne vorbească despre temele propuse anterior, deoarece considerăm că au acumulat foarte mult experiență și avem multe de învățat de la ei.

În cadrul Webstock, se decernează Webstock Awards, competiție care aduce în prim plan cele mai inedite proiecte online ale ultimului an. Anul acesta, pe lângă Publishing, Utility, Best Use of Photography, Blogging Campaigns, Special Projects, Facebook Applications, Mobile Applications, Corporate Blogs, Innovation, Best Brand on Instagram, Best Use of Video in Online, avem și categoria Online Personality of the Year. Aici publicul decide prin vot online persoana care a avut o prezență majoră în mediul online și social media din România. Și, evident, tot noi îi și propunem.

Cum spuneam la început, mi-am zis că voi participa la această ediție. Prin urmare, m-am înscris și am primit invitația de a fi unul din bloggerii acreditați la Webstock 2015, eveniment care va avea loc pe 2 octombrie la JW Marriott Grand Hotel.

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmărește site-ul Webstock, pagina de Facebook sau contul de Twitter. Iar dacă încă nu te-ai înscris, poți să o faci aici.