Zilele acestea are loc cea de-a patra ediție Balaton Cup, turneu la care participă anul acesta Ungaria, România, Serbia și Belarus. Se joacă în sistem de semifinală – finală, prin urmare România a deschis turneul în compania Serbiei, apoi Ungaria a jucat contra Belarusului.

Selecționerul Mirel Albon a introdus pe teren următoarele jucătoare: Roxana Oprea – Andreea Corduneanu, Lidia Havriştiuc, Ioana Bortan, Adina Giurgiu, Ştefania Vătafu, Andreea Voicu, Alexandra Lunca, Beatrice Tărăşilă, Mara Bâtea, Corina Olar.

După primele 25 de minute fetele noastre conduceau cu 2-0, marcatoare fiind Alexandra Lunca și Andreea Voicu. Dar Jelena Cankovici şi Jelena Cubrito au profitat de greșelile din apărare, astfel încât până la pauză scorul a fost egal, 2-2. La pauză Beatrice Tărăşilă a fost înlocuită cu Isabelle Mihail, venită din Canada.

Golul de 3-2 a venit în minutul 49 după o fază frumoasă construită de Andreea Voicu, Mara Bâtea, la finalizare aflându-se din nou Alexandra Lunca. Minutul 60 ne-a adus emoții cu o centrare a sârboaicelor care nu părea periculoasă, dar care a lovit transversala, urmând ca în minutul 66 Serbia să egaleze din nou prin Bradic. Mara Bâtea și Adina Giurgiu au părăsit terenul, locul lor fiind luat de Cristina Carp și Ana Maria Gorea. În minutul 70 Andreea Voicu a construit o fază frumoasă, în urma căreia Isabelle Mihail a înscris golul victoriei, Lunca având și ea contribuția ei. În minutul 76 a intrat o altă stranieră, de această dată din SUA venită, Nicole Popa în locul Alexandrei Lunca, iar în locul Ștefaniei Vătafu a intrat Larisa Sârbovan.

Între timp, Andreea Corduneanu a avut câteva intrari periculoase, care i-au adus două galbene și un roșu, implicit. România, rămasă în 10, a mai trecut prin câteva emoții la șuturi periculoase ale sârboaicelor, dar scorul final a rămas 4-3, iar echipa trece în finală după un meci spectaculos cu nu mai puțin de șapte goluri.

În acest meci am remarcat jocul excelent al Andreei Voicu – are viteză, are tehnică, dar mi-a plăcut și jocul Ștefaniei Vătafu. Și canadianca Isabelle Mihail s-a făcut remarcată prin tehnica pe care o deține. Cred că poate face o pereche prolifică împreună cu Voicu. Portarul Roxana Oprea pare un Manuel Neuer al fotbalului feminin românesc cu ieșirile ei departe de careu.

__

În cel de-al doilea meci al zilei, Ungaria a suferit o înfrângere cruntă cu 1-4 în fața Belarusului, deși începuse foarte bine meciul. Ce am remarcat însă în acest meci, este faptul că ambele echipe au legat mult mai bine pasele. La fetele noastre, de cele mai multe ori, din 3-4 pase mingea e deja în fața careului sau pierd posesia repede. Și uneori e nevoie și de puțin tiki-taka. 🙂

__

Sâmbătă, de la ora 16:00 (ora României) se va disputa finala mică între Ungaria – Serbia, urmând ca de la 18:30 România să se bată pentru trofeu cu echipa Belarusului. Iar după ce am văzut astăzi, România nu va avea un meci ușor.

__

Foto: FRF