A trecut încă o săptămână cu multe melodii lansate, o săptămână în care melodia celor de la Carla’s Dreams și Delia, Cum ne noi, a devenit prima melodie în limba română care depășește 10 milioane de vizualizări în mai puțin de o lună. Avem parte de câteva colaborări interesante în săptămâna în care s-au lansat următoarele melodii:

Alexandra Stan feat. INNA – We Wanna: aceasta este, poate, colaborarea anului în industria muzicală românească, cele două dive internaționale lansând în sfârșit o melodie împreună. Mai multe am scris într-un articol dedicat lor. Între timp am auzit și o variantă live care m-a surprins și intră în categoria ‘variante live care îmi plac mai mult decât cele din studio’.

Jo feat. Randi – Vara viitoare: Randi scoate hit după hit anul acesta și la cum arată treaba, nici melodia asta nu se lasă mai prejos. Melodia este interesantă, versurile sunt mult mai bune decât ce se aude în ultima vreme, iar instrumentalul este destul de bun. Nu e pe gustul meu, dar este frumoasă și după vizualizările înregistrate până acum, cu siguranță va avea succes.

Iulia Dumitrache – Unde?: versurile sunt pentru copile naive care cred că totul este roz și de poveste. „Nu contează câți bani ai, nu are cost ce vreau să-mi dai, ce ne facem fără iubire?” Adică poți să mori de foame că e totul ok, dacă iubești. Sau iubirea îți satură și stomacul? Lăsând la o parte versurile de puștani, instrumentalul este unul care prinde,  e de vară, de radio.

Merakee – Reasons: în primele secunde mă întrebam dacă sunt români, nu am găsit nimic pe net legat de ei, dar ceva îmi spune că sunt. Probabil stilul refrenului, care e tipic muzicii electronice românești. Instrumentalul este destul de fain. Vocea pe strofe e enervantă, dar te duce cu gândul la melodii din străinătate.

Colors In Stereo feat. Boier Bibescu – Soare: Boier Bibescu lansează a treia melodie în două luni. Aceasta transmite un mesaj asemănător cu cel al melodiei OK, un fel de miserupism, dar cu un ritm mult mai de vară. Cred că melodia se află printre plăcerile vinovate ale verii. 

Deepside Deejays – Forever 23: melodia am primit-o pe mail în ziua lansării și am scris despre ea separat. Nu e la fel de faină ca cele mai vechi (ex. Never be alone, plăcerea mea vinovată), dar este bună. Mai multe în articolul despre melodie.

Vizi feat. Pacha Man – Jamai tare vara: serios? Titlul #ceamaitarevara îți spune ceva? Trecând peste această asemănare, melodia este faină. De Vizi mi-a plăcut încă de când a apărut la Vocea României și mă bucur că își menține stilul reggae, aducându-l și pe Pacha Man înapoi la origini.

Adela Popescu feat. Sorana – Curaj: oare câți ani au trecut de la ultima melodie lansată de Adela Popescu? Cred că era pe vremea când încă juca în telenovele. A, stai că mi-am adus aminte, cântă mai nou cu Dj Project. Melodia asta îmi seamănă cu o alta pe refren, am un lapsus, dar este bună. Sincer, mă bucur că nu a renunțat la cântat pentru că ea chiar are voce. Sorana e cea cu melodie faină, dar cu clip 100% imitație după Sia.

Francesca – Nu disco: asta e melodia aia tipic românească și care nu iese cu nimic în evidență. Poți să faci mashup cu încă alte zeci de melodii românești din ultimii ani și nu se deranjează una pe alta.

Raluka – No question: a scos hituri cu DJ Sava, iar acum lansează această melodie care îmi cam place, cred că intră la plăcerile vinovate. Are un aer mai internațional așa, mă atrage instrumentalul, iar clipul mă duce puțin cu gândul la Ruslana. Dar comparativ cu alte melodii lansate săptămâna trecută, se mișcă destul de încet. Probabil pentru că e mai altfel, nu e chiar pentru marea masă.

Andrei Vitan feat. Maxim – Am dragostea ta: am văzut că Andrei Vitan a mai lansat câteva melodii lunile trecute, iar acum o scoate pe aceasta în colaborare cu Maxim. Mie mi se pare că trupa Maxim s-a format din dorința lui Adrian Sînă de a retrăi tinerețea de la începuturile trupei Akcent. Întorcându-mă la melodie, versurile sunt cel puțin penibile, „te trec în testament, mi-ai dat hit după hit așa cum dă Akcent” și, evident, apare Adi Sînă în imagine. Dar e pentru grupul țintă de puștoaice înfocate, nu știu eu ce e frumos.

Pact by Leo Iorga & Adi Ordean feat. Denise – Iartă-mă, te rog: era un comentariu cu „clip de 100 Eur, muzica pentru oameni de 65+… nu mai suntem in ’80”. Păi da, melodia nu este pentru generația crescută cu Connect-R, pentru că trupa nu are acest grup țintă. Balada nu e rea, dar în industria muzicală din ziua de azi, astfel de melodii se pierd, trec neobservate.

Corina feat. Mira & Skizzo Skillz – Fete din Balcani: Sincer, mă așteptam la mai mult de la melodia asta. Probabil pentru că era numele lui Skizzo și am trecut cu vederea numele Corinei. Instrumentalul nu e cel mai rău, conține trap, se aude din ce în ce mai des și la noi în țară. Skizzo spune adevărul despre situația din România în versurile lui, dar nu repară ce strică restul melodiei.

Mike Diamondz – La onda: mă distrează cum toți artiștii români știu spaniolă. Muzică latino și clip filmat în insulele grecești, un se leagă. Toți o dau latino în ultima vreme și lumea o să înceapă să se sature la un moment dat. Cred că singura melodie a lui care îmi place este Ia loc cu DOC.

Vescan feat. Ligia – Al tău împiedicat: mai țineți minte melodia Ultima ploaie a celor doi? Sau Într-o altă viață? Ce vremuri… Deși Vescan are acum alt stil, mă bucur că cei doi au colaborat din nou, însă versurile nu se compară cu ce cântau în anii trecuți. Oricum, instrumentalul este foarte fain și, pe de o parte, este bine că Vescan a evoluat și a ajuns să fie mult mai cunoscut pentru că e talentat și merită mai mult. Dar mi-e dor de Vescan de pe Spune lumii sau One life.

Sonny Flame – Contigoîncă o melodie cu trap, dar o strică amestecul de engleză cu spaniolă. Melodia asta e nașpa, dar o să îi urmăresc vizualizările pentru că sunt curioasă cum merge în comparație cu altele de acest gen. Spre deosebire de melodia Corinei, trap-ul acesteia este băgat într-un mod care te enervează și nu mă face deloc să îi dau replay.

Andreea D – Paradise: ea este cea care a avut superhitul All my people alături de Sasha Lopez. A avut tentative și cu Dj Sava, apoi solo, dar nu cred că va mai avea vreodată succesul înregistrat cu acea melodie, deși Rompedon a avut și ea câteva milioane de vizualizări. Evident, trap-ul este prezent și aici. Sunt curioasă cum evoluează în perioada următoare având în vedere succesul ei din trecut.