După o săptămână anterioară plină de lansări, în perioada 18-24 mai artiștii au lansat mult mai puține melodii decât  mă așteptam. Între timp, Falava Andrei a depășit 7 milioane, dar Carla’s Dreams feat. Delia vin din urmă cu melodia Cum ne noi. 

În săptămâna în care a avut loc și nebunia cu Forza Zu, cel mai mare concert din România la care nu m-am dus, deși era la 5 minute de mine, au fost lansate următoarele melodii:

Andreea Bănică feat. Karia – Doi: melodia e frumoasă, dar se simte ca e produsă de Kazibo. Seamănă cu melodiile produse pentru Delia, Pe aripi de vânt și Inimi desenate. Mie așa mi se pare. Cât despre clip, Andreea Bănică spune că este poate clipul cel mai plin de emoții din cariera ei. Mie mi se pare cam penibilă povestea din clip, dar no..fiecare om cu părerea lui.

Boier Bibescu feat. Alex Velea – Îmi e dor: melodia Ok lansată acum câteva săptămâni era ok. Suna bine. Acum a venit cu Velea și cu „mare bairam”. Instrumentalul la început seamănă cu Minim doi, unul din hiturile verii 2013. Ca și ritm, e ok, e de vară, dar nu știu cât succes va avea având în vedere că în aproape o săptămână are doar puțin peste 300 mii de vizuarilizări.

Ami – Somnu’ nu mă ia: recunosc că aveam în cap melodia aia cu „que esta pasando”, pentru că o auzeam peste tot prin vara anului 2013, apoi mi-a plăcut colaborarea cu Grasu XXL. Însă somnul ăsta mă duce cu gândul la o altă melodie și nu îmi dau seama care. Am un deja vu, că tot ziceam de melodia cu Grasu 🙂 Dar oricum, melodia e bunicică.

Baroq feat. Sonny Flame – Mr. Love You: Aș vrea să zic ceva pozitiv despre melodia asta, dar nu pot. Nu am ce. Instrumentalul nu e chiar cel mai rău, dar versurile de genul ăsta sunt deja fumate.

Angeles feat. J – O să fie bine: Angeles mi-a plăcut în colaborările cu Maximilian și Criss Blaziny, dar melodia asta parcă nu mă prinde. Are puțin ritm de melodie de Crăciun, doar refrenul îmi sună ok.

Kamelia feat. Karie – Ce mai faci tu: Kamelia a avut câteva hituri (Piesa mea preferată, Vară rece, Prima oară) și melodia asta nu e material de hit. Poate și monotonia din vocea lui Karie mă face să spun asta, nu știu..Oricum, melodia e de 3 zile, să vedem ce va fi săptămânile viitoare.

Bibanu MixXL – Ai Crescuteste continuarea melodiei Ochelari de soare pe care o fredonam prin liceu cu colegele. E reggae, îmi place instrumentalul, dar nu va fi niciodată la nivelul ochelarilor de soare. Oricum ”zburăm cu Bob Marley ca-n filme”.

Mă bucur că după valul de engleză și spaniolă, artiștii se întorc la limba română. Sună altfel melodiile. Săptămâna asta lansează și Spike de la Okapi album, Cumicu lansează clip, am mai văzut niște teasere, sunt curioasă ce iese.