De-a lungul anilor, gusturile mele în materie de muzică au evoluat. Cred asta cu tărie. Însă gusturile celor din jurul meu, sau ale românilor în general, mi se pare că sunt aceleași și nu au pretenții. Acceptă tot ce se dă la radio și nu filtrează melodiile. Tocmai de aceea, multe din cele lansate săptămâna aceasta vor avea succes, deși seamănă foarte mult între ele. Astfel avem:

Aggro Santos feat. Andreea Bănică – Red lips: e ok faptul că Andreea Bănică trece de la un stil la altul, nu devine monotonă, dar nu cred că mi-a plăcut vreodată vreo melodie de-a ei. Mereu strică ceva: ori versurile, ori instrumentalul. În cazul de față, ambele. Îi mergea bine cu melodiile în limba română, sunt curioasă cum îi merge după revenirea la engleză.

Vali Bărbulescu feat. Raluka – Miraj: melodia e produsă de Dj Sava, e cântată de Raluka, iar Vali Bărbulescu o arde misterios și conduce mașina aia foarte faină. Care e contribuția lui la melodie? Nu apare nici la producție numele lui. De ce e Vali feat Raluka?!?! Versurile nu sunt pe gustul meu, dar instrumentalul e destul de fain. Are niște părți mai de deep house așa. Vreau doar instrumentalul!

INNA feat. Eric Turner – Bop Bop: sincer, pe mine nu mă încântă melodia asta. Adică e faină că e mai retro și e altceva față de restul, dar eu nu aș putea să o ascult zilnic, mă zgârie pe creier la un moment dat și îmi vine să dau X. Probabil mă va bombarda peste tot în următoarea perioadă și voi ajunge să o fredonez sau să mă trezesc cu ea în cap, pentru că are acel ceva, dar tot nu intră la plăceri vinovate. Din câte văd, merge bine și mai mult ca sigur va ajunge hit internațional.

Ale Blake feat. Hevito – Latin Heart: vocea ei e foarte lucrată, comparativ cu vocea din Weekend. Se simte o evoluție la sound, e un deep house mai latino, care sună bine. La producție se află Sasha Lopez care scoate doar hituri, nu cred că se va lăsa mai prejos melodia asta, dacă ajunge la oamenii potriviți. De Ale Blake credeam că e doar o mimoză care mai cântă câte un vers, dar am căutat să o ascult live. Și m-a surpins: cover după Jessie J și live la ZU.

Teea feat. Produsso – Te ia: nu avem săptămână fără vreo melodie din categoria „ce naiba e asta?!”. „clima se schimbă când apare felina”, „locații fine, check-in-uri cu mine…”. Eu mă gândesc acum la o treabă: cine scrie versurile ăstea? A citit vreodată o carte? Sau scrie versurile ăstea pentru cei care nu au citit?

Lexie Shine – Margarita: Doamne Sfinte!! Cum să promovezi așa ceva?! Asta nu o să fie nici măcar one hit wonder. Refuz să cred că va fi gustată melodia asta. Cat Music începe să o ia la vale cu rebuturile ăstea.

Tara – Day and Night: fata asta a colaborat cu Liviu Hodor și Edward Maya. Era mai bine pe vremea aia. Nu iese cu nimic în evidență față de restul melodiilor din ultima perioadă. Probabil va intra pe radio, dar va fi încă una, nu ACEA melodie.

Jasmine Saraj feat. Yoyo – De povestit: nu știu de ce, dar așteptările mele au crescut când am văzut numele cântăreței și titlul melodiei. Cum au crescut, așa s-au și dus. Pentru că nu sunt în grupul țintă. Mai exista o speranță cu tipul care dansa, dar muzica nu l-a ajutat deloc. Cum să aibă tipa asta 14 ani?! De fapt…copila. Cred că e idolul generației care a dat Evaluarea Națională. Citește pe site-ul Cat Music despre ea, reiese că nu e chiar oricine. 

Onny – Un momento: se simte producția Allexinno & Starchild. Și..din nou: cu ce iese asta în evidență? Fraților, vă pierdeți într-o mare de melodii și nu vă mai bagă nimeni în seamă.

Anna May – Comedie: haha, am râs la ascultarea acestor versuri. Dar probabil va prinde pentru că are un ceva și iese în evidență prin faptul că tipa pune piciorul în prag, nu suferă după fraier ca în mai toate piesele, ci îl domină :)) Să vedem cum va evolua, sper doar să nu o aud prea mult.

Loredana – Super ofertă la vise: pentru unii probabil e involuție după Te iubesc, dar pentru mine e evoluție. Nu te gândi că o mai ascult vreodată, dar comparativ, asta sună mai bine. Sunt curioasă ce va mai scoate Loredana, pentru că mi se pare că e ca Madonna, nu ține cont de vârsta ei și riscă să o dea în penibil (vezi clipul de mai sus Te iubesc și Bitch, I’m Madonna).

Tamy feat. Pepe – Dominicana: am citit că Pepe e foarte încrezător și crede că melodia asta va fi printre cele mai ascultate ale verii. Ha ha :)) Îndrăznesc să afirm că se înșală. Pepe a expirat. Nu mai e latino lover, asta dacă a fost vreodată. Pe vremuri era bun pentru că era printre puținii care cântau latino în România. Acum e doar încă unul și melodia asta e doar încă una.

Voltaj – Din toată inima: după ce au fost la Eurovision, Voltaj scoate încă o melodie perfectă pentru festivalurile de bere. Adică e melodia aia tipică pe care o cântă alături de câteva sute de oameni. Și seamănă foarte mult cu MSD2. Dar e foarte fain clipul. Un plus pentru Voltaj: ține pasul cu tehnologia și a lansat o aplicație prin care ține legătura mai bine cu fanii.

The Famous Squad – Shining: aceasta este melodia familiei de la Famous Production. Îmi place! Începe tot mai mult să prindă deep house-ul în România. Ceea ce e bine. E așa..chill. E numai bună de căști. Sincer, nu mă așteptam la melodia asta după ultimele hituri ale acestei case de producții. M-a surprins într-un mod foarte plăcut. Sper să se producă din ce în ce mai multe melodii de genul ăsta în viitorul apropiat.

Otherside – Neverending: când am dat play am zis oau! Apoi am căutat și am aflat că sunt români. Nu știu exact cine mai e în proiect, îl știu doar pe Viky Red. Sună bestial! Îmi crește inima când aud muzică atât de bună, produsă la noi în țară. Mai au o melodie Running High. Trupa asta e de urmărit!

După câteva săptămâni de pauză, mă bucur că mai sunt și melodii românești care mă iau prin surprindere cu stilul lor. Vreau să cred că viitorul sună bine. 🙂