11.11.2016: mi-am început ziua la 04:30 cu meciul de fotbal feminin SUA – România și o închei probabil cu România – Polonia, la masculin. Între cele două meciuri ascult ce s-a lansat astăzi, iar următoarele două mi-au atras atenția.

Damian & Brothers – Gypsy Rock: Change or Die: este albumul aniversar al trupei, care s-a format acum zece ani, în decembrie 2006. Liderul trupei este Damian Drăghici, care după mulți ani de succes pe plan muzical, a fost membru în Parlamentul Europei. Dar s-a întors la muzică și a decis să schimbe sound-ul trupei pentru acest album. Astfel avem muzică lăutărească îmbinată cu rock, dubstep, reggae și blues. Mi se pare extraordinar să pui pe același album artiștii momentului. Nu știu dacă în alt context, dacă nu ar fi fost ceva melodie All Stars, aceștia s-ar mai fi reunit astfel. Avem Delia, Smiley, Andra, Loredana, Alina Eremia, Lora, Cristina Bălan, Cornel Ilie, Feli, Dan Bittman, Connect-R, Cabron, Zdob și Zdub, Sergiu Ferat, Dorian, Sore, Giulia, Jazzy Jo, Vlad Popescu, Blue Noise, Ștefan Bănică Jr., dar și Grasu XXL sau DOC. Deci WOW!! Iar albumul sună genial! Nu sunt eu mare fană a muzicii lăutărești, dar acest album chiar e bestial. Este lansat alături de Universal Music România, Gypsy Productions România și HaHaHa Production. Dacă ești prin București astăzi, mergi la concertul de lansare din Fratelli Studios, de la 23:00. Dacă nu, găsești aici toate link-urile unde poți asculta albumul. Eu îți las Deezer mai jos.

Morandi – Keep You Safe: din câte știu, ultima melodie lansată a fost Summer in December, în colaborare cu INNA. După doi ani, băieții lansează piesa asta, deocamdată în exclusivitate pe Deezer. Nu îmi dau seama exact, dar vocea feminină pare a fi JO. Spre deosebire de piesa cu INNA, aceasta este mult mai catchy, mai ritmată și eu zic că va avea succes mult mai mare. Când a apărut trupa, era printre preferatele mele, nu știam eu prin 2004 ce e aia indie și altele. Ascultam orice era la TV. Iar acum, deși nu mai e chiar genul meu, mă bucur că băieții au revenit.  🙂