Medyk Konin domină total fotbalul feminin în Polonia. A câștigat titlul de campioană pentru al patrulea sezon consecutiv, iar ieri seară a cucerit pentru a cincea oară consecutiv Cupa Poloniei.

Echipa a intrat în play-off cu 64 de puncte, având 21 de victorii și un egal în 22 de meciuri. Au urmat cinci meciuri în play-off, încheiat cu patru victorii și un egal. Astfel, termină sezonul cu 77 de puncte. Pe locul doi se află GKS Górnik Łęczna cu 68 de puncte, iar podiumul este completat de AZS PWSZ Wałbrzych cu 45 de puncte.

Cupei Poloniei a câștigat-o după ce a învins-o cu 2-1 pe vicecampioana GKS Górnik Łęczna. Guściora a deschis scorul în minutul 33, iar după doar trei minute Sikora a dublat avantajul. În partea a doua ambele echipe au ratat ocazii mari, iar Górnik a reușit să reducă din diferență în minutul 90. La faza imediat următoare căpitanul lui Medyk, Anna Gawrońska, a fost faultată în careu și tot ea a ratat lovitura de pedeaspă. Górnik putea să trimită meciul în prelungiri, dar a trimis peste poartă la ultima fază a meciului. Astfel, Medyk Konin începe fiesta pentru al patrulea event consecutiv.

Foto: kobiecapilka.pl

Maria Ficzay joacă la Medyk Konin din sezonul 2014 – 2015 și este jucătoare de bază în apărare, jucând în toate meciurile, marcând și cinci goluri în acest sezon.

Mi-aș fi dorit să se termine sezonul acesta mult mai târziu, cu o participare la Campionatul European. Per total a fost un an foarte bun și cu echipa națională, am fost foarte aproape de o participare la european, iar cu echipa de club am reușit să cuceresc cupa și campionatul. Din punct de vedere personal am avut un an bun, cu evoluții bune atât pentru Medyk, cât și pentru națională, un an în care consider că am progresat și m-am dezvoltat ca și jucătoare.

Cupa și campionatul sunt obiectivele pentru fiecare sezon, dar aceeași importanță o are pentru noi și Liga Campionilor, unde ne dorim să ajungem în fazele superioare. Dar primul obiectiv de îndeplinit este să trecem de faza grupelor.

Cred că voi mai juca un an pentru Medyk Konin, an în care doresc să îmi îmbunătățesc și mai mult jocul, după care îmi doresc să fac pasul spre un campionat mai puternic” a declarat Maria Ficzay pentru Și fetele joacă fotbal.

__

Foto 1: Medyk Konin