Deși am dat like de ceva vreme, nu știu de ce fix azi mi-a sărit în ochi faptul că pagina de Facebook a casei de producție Mango Records este foarte…pe lângă obiectul de activitate. Nu mă dau expert pentru că nu sunt, mă aflu la început de drum în ale online-ului, dar nu ai cum să nu observi faptul că majoritatea postărilor de pe pagină nu au treabă cu muzica.

Da, de acord, trebuie diversificată comunicarea. O fac și eu pe pagina agenției de turism de care mă ocup, dar postările mele au legătură cu destinațiile agenției. Dacă pun o mâncare, o pun pentru că este specifică unei țări, la fel dacă pun o băutură. Mai pun o dată pe săptămână câte un citat, dar este legat de călătorii, nu de chestii care nu au legătură cu turismul.

Așa arată pagina Mango Records dacă intri la poze

mango_records

Îmi place că pun logo-ul pe toate imaginile, dar nu zic cui aparține citatul. Bun. Acum s-au gândit la un sondaj, să vadă dacă oamenii sunt mulțumiți de ceea ce fac ei, dacă le plac postările. Eu pun pariu că dacă întrebi cu ce se ocupă Mango Records pe un om care dă like la toate postările, nu știe să răspundă.

mango_records_postare

Pe lângă treaba asta, melodiile postate sau pozele cu artiștii (care sunt făcute pe moment, adică fanul are acces la viața „din spate”) adună abia câteva sute de like-uri, în cel mai bun caz. În schimb, pozele cu citate au mii de like-uri și sute de distribuiri. Au mai încercat și cu flori, dar nu au avut succes. Prin această diferență enormă se poate vedea că sunt niște like-uri cumpărate cu citate și oamenii nu au apreciat pagina pentru muzică. Poate li se pare chiar ciudat că se mai postează și muzică.

Deci, sunt de acord cu diversificarea comunicării pe Facebook, dar nici chiar cu devierea totală de la domeniul de activitate. Și nici cu postările foarte dese, din două în două ore sau chiar mai puțin. Este obositor pentru cei care urmăresc pagina. Dar no..cu citatele e altceva, lumea dă like în prostie, se poate vedea la orice pagină care se axează pe asta.

Mango Records nu are public targetat. Cei care dau like-uri nu sunt interesați de muzică. Dacă e să comparăm cu pagina Cat Music, se vede clar diferența. La Cat Music sunt postări legate de artiștii acesteia și de muzica lor. Și da, sunt like-uri muuuult mai puține, dar sunt ale celor interesați de muzică, ale fanilor.

În concluzie, dacă vrei citate dai like la Mango Poptămaș Records. Dacă vrei muzică, dai la Cat Music sau Roton.