În ultimele săptămâni am urmărit toate meciurile Fortunei Hjørring cu Florentina Olar Spânu în teren. A câștigat, dar a și pierdut. Însă am văzut cât de importantă este pentru echipa ei. Acum este în vacanță și am invitat-o să scrie în jurnalul de fotbalistă despre aceste ultime meciuri ale anului. Mă bucur că a acceptat și că a scris textul de mai jos. 🙂

Mă aflu în același loc. Aceeași țară, același oraș, același hotel, aceleași persoane în jurul meu…oare e un vis, oare este ceva ce s-a petrecut deja? Nu, nu este. Este ziua meciului împotriva Bresciei, în Italia, în aceeași fază a competiției UEFA WOMEN’S CHAMPIONS LEAGUE!!! Realizând acest lucru, îmi spun: nu se poate repeta ceea ce a fost anul trecut! Atunci am pierdut cu 1-0 o partidă în care nu am jucat, din cauza unei accidentări! Vorbisem cu antrenorul înainte și am căzut de acord că nu este bine să riscăm, este mai bine să fiu 100% la meciul retur. Iar acum, Champions League este tot ce mi-a rămas anul acesta pe plan profesional, după neîndeplinirea visului de a mă califica cu echipa națională la Campionatul European. Fizic sunt ok, dar rănile insuccesului cu echipa națională sunt încă deschise. Însă simt că lucrul acesta mă va motiva!!

florentina-olar4

Și se pare că așa a fost! Am început bine meciul, ce-i  drept am avut “tratament“ special, fiind marcată “om la om”, dar după 20 de minute am jucat pe alt post, lucru ce mi-a oferit mai multă libertate de mișcare și mi-a îmbunătățit calitatea jocului. Am obținut o victorie meritată, 1-0, deși puteam marca mai multe goluri! Bucuria a fost imensă, dar de scurtă durată, deoarece în două zile aveam meci în campionat, cu un adversar nu tocmai comod. Antrenorul decide să mă odihnească, dar după minutul 60 tabela este intactă. Așa că mă introduce pe teren, după aproximativ trei minute marchez, iar la scurt timp dau o pasă de gol. Toată lumea e fericită, iar eu mă bucur că mi-am regăsit încrederea!

După alte patru zile, vine momentul adevărului: ne calificăm sau nu în sferturi?!?! Știu, Brescia nu este un adversar de neglijat, are jucătoare cu experiență, componente ale lotului național, iar anul trecut ne-a eliminat din competiție. E anul nostru, avem o victorie, jucăm pe teren propriu și…avem o revanșă de luat!!! Ce naiba, ce motivație mai trebuie??? Meciul începe, suntem cele care controlăm meciul și, nu după mult timp, înscriu. Suntem tot mai aproape de calificarea în sferturi, alt vis neîndeplinit ținând cont că din 2002 am jucat în Champions League an de an! Imediat după pauză marcăm din nou, după ce în primă fază mingea șutată de mine lovește bara. Vine și golul trei și chiar nimic nu mai poate schimba soarta calificării!!! Scor final 3-1 și suntem în sferturi!!

Bucurie enormă, dar totuși gândul este la derby-ul de peste 3 zile împotriva contracandidatei, Brøndby. Meciul trebuie câștigat, având în vedere că este ultimul meci din sezonul regulat, iar noi suntem pe locul 2, același număr de puncte, ele având un golaveraj mai bun. În martie începe play-off-ul, unde prima clasată intră cu 10 puncte, locul secund cu 8 puncte. Deci victoria este tot ce contează!!! Dar…înainte de a începe meciul, am parte de o surpriză uriașă. Cei din comitetul fotbalistelor în Danemarca sunt prezenți la meci pentru a premia cea mai bună jucătoare a Ligii. Oare cine este?? Și eu am votat, dar nu am avut voie să votez pe cineva de la mine din echipă. Iar momentul adevărului a sosit. Este vorba despre mine!!! Mă bucur enorm!!! Înseamnă foarte-foarte-foarte mult pentru mine, mi s-a dovedit că efortul, munca mea este apreciată de multe jucătoare din alte echipe!

florentina-olar2

Începe meciul, totul merge perfect și preluăm conducerea în minutul 7. Echipa a avut câteva ocazii monumentale, din păcate nu le-am fructificat. Am fost în avantaj la pauza meciului, dar repriza a doua le-a aparținut. Au marcat dintr-o lovitură de pedeapsă, foarte-foarte contestată, dar nu mai are importanță. Iar după câteva minute au înscris și golul doi. 🙁 Nu îmi vine să cred, dar da, am pierdut primul loc…pentru moment! Partea bună este că nu e totul pierdut! Această înfrângere mă va motiva să mă pregătesc mult mai mult și mai bine!

Dar acum gata….vacanță! O să respect cu desăvârșire programul primit de la club, în special prima săptămână: „TREBUIE să te odihnești fizic, dar mai ales PSIHIC!!! A fost un an greu, cu multe realizări, dar și cu o mare-mare dezamăgire. Însă e timpul pentru noi provocări, noi obiective!!! 🙂

La final, câteva poze cu Florentina din aceste meciuri.

Surse foto: arhivă personală Florentina, Jess Madsen (Fodboldfoto)