După cum am scris în articolul despre prima zi de la Airfield Festival, vineri am fost la ArtMania, dar am recuperat în weekend. M-am dus din nou în parcare să iau microbuzul pus la dispoziție de către organizatori și bucurându-mă că e vreme bună deja mă luase adrenalina, așteptând să ajung din nou pe Aerodromul Măgura pentru cea de-a treia zi de festival.

Ajunsă acolo, m-am uitat întâi la bikeri, de la care mă așteptam la mai multe, poate au obosit până să ajung eu. Nu știu de ce, dar voiam niște scheme care să mă lase „oau!”, nu s-a întâmplat așa că m-am mutat la skateri. Acolo, aceeași poveste. Prin urmare m-am dus la cortul numit Garaj Rock. Aici zdrăngăneau niște tineri și nu prea aveai ce să asculți, deci..mă duc mai încolo. Le-am găsit pe fetele de la Librăria Habitus, care au venit cu diverse activități. Când am ajuns acolo, se jucau un joc de spus povești pe baza unor cuburi. M-au provocat și pe mine, dar am talent 0 la spus povești unor copii, nu am intonație, nu am imaginație pentru asta, mai pe scurt: a fost sec.

A trecut timpul și eu tot așteptam să aud Golan. Evident, mă tot uitam înspre scena greșită unde deja intraseră băieții de la Omul cu Șobolani și nu înțelegeam de ce, ca să îmi dau seama că scena Airfield unde era Golan e cealaltă. Așa că m-am dus rapid acolo și am intrat în filmul muzicii lor. Nu era foarte multă lume, dar au tot venit, auzind muzica bună, însă nu am înțeles de ce nu au interacționat mai mult cu publicul. În afară de mulțumesc-ul de la sfârșit nu au zis nimic. Ceea ce mi se pare puțin ciudat.

Golan Credit Foto: Iulia Dumitru
Golan
Credit Foto: Iulia Dumitru

De aici m-am dus la scena hip hop unde băgau Roman și Groparu Liric, dar a fost prea mult pentru mine așa că m-am dus la Roy Hargrove Quintet la scena principală.

Roy hargrove Quintet Credit Foto: Iulia Dumitru
Roy hargrove Quintet
Credit Foto: Iulia Dumitru

Începusem să fiu nerăbdătoare pentru că se apropiau concertele foarte faine la scena hip hop, dar am mai stat puțin pe la EMIL, băieții fiind băgați în priză rău de tot și făceau atmosferă.

EMIL Credit Foto: Iulia Dumitru
EMIL
Credit Foto: Iulia Dumitru

Între timp am văzut pe Facebook că Noze & Band se inversează cu Klingande pentru că a întârziat avionul, am zis că e perfect, stau puțin la KRS-One și mă duc la Noze, dar vei citi mai departe că nu s-a întâmplat așa. Mă îndreptam spre scena hip hop cu un zâmbet de copil tâmpit pe față pentru că intra CTC. De la prima melodie au băgat publicul în priză, băieții știu să facă show. La un moment dat, chiar văzusem că DOC s-a întors către cei din backstage și a zis „să-mi *** **** ce bine mă simt”. Și s-a simțit în atmosfera creată, publicul cântând cu ei de la primul până la ultimul vers.

CTC Credit Foto: Hila Tibi
CTC
Credit Foto: Hila Tibi

În pauza de până la Professor P & Akilles am dat o fugă până la Klingande & Arnold Sax, dar am uitat să mai plec pentru că au fost foarte tari, îmbinarea cu saxofonul auzindu-se mirific.

Klingande & Arnold Sax Credit Foto: Dragoș Dumitru
Klingande & Arnold Sax
Credit Foto: Dragoș Dumitru

Și din nou fugi către scena hip hop pentru că intră KRS-One. Lume multă, foarte multă. A fost unul dintre cele mai faine concerte de la Airfield Festival, omul făcând show de la primul până la ultimul minut, show de care m-am bucurat cu sutele de oameni din public, toți MC-ii care au băgat înaintea lui și oamenii media prezenți la eveniment. Am zis că stau puțin și mă duc la Noze, dar efectiv nu am simțit că pot pleca de la KRS1, era prea tare! Despre concertul lui am scris mai pe larg pe BroNews.

KRS-One Credit Foto: Dragoș Dumitru
KRS-One
Credit Foto: Dragoș Dumitru

După KRS1 am fugit totuși până la scena principală unde cânta Noze alături de band-ul său și am prins ultimele două melodii. Omul este pe jumătate român și a zis că a compus melodia asta pentru că îi amintește de atmosfera din România. El urcase cu o sticlă de tărie pe scenă și nu avea nici o treabă, tot zicea noroc celor din public și dădea pe gât :)) Aș vrea să îl mai văd într-un concert întreg.

Noze & Band Credit Foto: Dragoș Dumitru
Noze & Band
Credit Foto: Dragoș Dumitru

După Noze m-am întors la scena hip hop, unde se pregătea să bage DJ Woody. Am stat puțin la el, dar am plecat destul de repede acasă, pentru că nu îmi mai simțeam picioarele de la cât m-am plimbat între scene și urma încă o zi care se anunța foarte foarte tare!

Pentru mai multe poze din ziua a treia intră pe pagina de Facebook Airfield Festival.