În perioada 25 iulie – 2 august, la Los Angeles, se vor desfășura Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, cel mai important eveniment la care participă sute de sportivi cu dizabilități din lumea întreagă. Echipa României este reprezentată de 29 de sportivi, aceștia concurând la înot, gimnastică artistică, bocce, tenis de masă, fotbal unificat și atletism.

Orice-sportiv-merita-suporteri

Din păcate, astfel de evenimente nu sunt în atenția mass-media și, mai mult decât atât, trăim într-o lume în care mulți se holbează la persoane cu dizabilități și glumesc pe seama lor. Prin urmare, toate aceste persoane, nu doar sportivii care participă la acest eveniment, au parte de un sprijin redus, în special acesta vine din partea familiilor și a diferitelor fundații. Și pentru a atrage atenția asupra acestor Jocuri, organizația Special Olympics Romania a demarat o campanie prin care marii sportivi ai României donează fanii lor către sportivii care ne reprezintă la Los Angeles. Mai exact, își adună fanii pentru a forma o echipă de susținere.

Printre acești sportivi se află Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Ana-Maria Brânză, Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu, Cristina Vărzaru și lista continuă. Eu am intrat în echipa Anei-Maria Brânză pentru că dintre sportivii participanți în campanie până în momentul de față, ea mi-e cea mai simpatică.

Poți să te alături și tu campaniei, intrând pe pagina Special Olymipcs Romania, accesând apoi aplicația Fii și tu suporter! Hai să construim o echipă mare de susținători, să fim alături de acești tineri minunați, care au demonstrat că dizabilitățile nu pot opri dorința de a face ceva în viață și de a obține rezultate!